EA8/TF-018 Güimar

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

EA8/TF-018 Güimar

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

278m visok hribček leži skoraj ob sredini JV obale otoka Tenerifi ob istoimenskem mestu in je bil včasih vulkan.
V vročem dnevu sem parkiral ob cesti v bližini hriba in se odpravil po peščeni poti na SV del hriba do manjše vzpetine, kjer sem zavil desno navzgor in kmalu naletel na stezo proti vrhu.

Slika

Slika

Slika


Tu pa se je začelo trpljenje. Široka pot je bila iz debele plasti vulkanskega peska. Skoraj nikoli ni bilo na poti kaj primernega, da bi stopil nanj. Vedno se je vdiralo do 5cm, ob vsakem koraku pa si zdrsnil malo nazaj, kar ti je pobiralo moč. Zoprno melišče. Če sem stopil izve te poti, je bila pa vdirajoča se mivka. Še slabše. Bolj proti vrhu je bilo ugodneje hoditi izven poti, ker ni bilo več mivke, pasek pa je bil manj shojen in nekoliko bolj zbit.

SlikaDo vrha sem rabil skoraj uro hoda in bil popolnoma premočen. Srečal nisem nikogar, čeprav je pot dobro shojena.

Slika


Vrh je najvišji rob kraterja, kje je tudi vbetonirana betonska cev, je pa prevrnjena.

Slika

Pogledi na krater:

Slika

Slika

SlikaOb grm sem privezal polagalko z žično anteno, pa mi je palico veter takoj močno nagnil. Naredil sem 17 zvez na 20m SSB v glavnem s starimi znanci, tudi z S56IHX-om.

Slika

SlikaNazaj grede sem zavil po drugem robu kraterja in našel drugo pot v smeri proti avtu. Ta pot je bila veliko bolj trda in boljša. Le zakaj nisem še gor po tej? Toda od polovice navzdol je bila še veliko slabša. Pa še zavila je na levo, stran od avta. Debela plast vulkanskih kamnov, pot ozka, ob njej pa grmovje, da se ji nisi mogel ogniti. Do avta sem pa itak prišel popolnoma zaprašen.

Slika

Slika


Toliko z ugaslega vulkana Güimar

73, Bojan

Odgovori