F/JU-099 Mont Vaudois

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

F/JU-099 Mont Vaudois

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

553m visok hribček v Juri leži JZ od Belforta. Do dobre polovice poti je kar široka cesta, na novo nasuta z rdečim peskom in dobro utrjena. Na vsakih dobrih sto metrov je v cestišču mulda za odvajanje meteorne vode, ta del pa je utrjen z bitumnom.
Seveda je na začetku ceste zaprta rampa, mimo katere se še peš težko prebiješ, ker so ob rampi veliko kupi zemlje. Prva ovira!

Slika

SlikaPo vročini sem odšel po tej cesti navzgor in iskal senco. Ob poti je bilo kar nekaj debel z napisi. Mogoče tam že v gozdu določijo namen lesa?

SlikaVišje je cesta zavila desno, naravnost proti vrhu pa je vodila ozka cesta. Na začetku pa debelo deblo počez in belo-rdeč trak. Druga ovira!

SlikaTa s kamenčki tlakovana ozka cesta je bila nekoč sigurno dostopna pot na opuščeni grad.

SlikaPrišel sem do table z napisom, daje naprej menda vojaško območje in je dostop prepovedan. Ker ne znam francosko, sem se naredil francoza in odšel naprej. Prva prepoved!

SlikaTu je bila pot že vodoravna, malo naprej pa še ena tabla s prepovedjo z ograjo. Druga prepoved in tretja ovira!

SlikaOpa, to je bilo pa že resneje. Z vojsko se pa ni hecat. Če te primejo in preden jim ti to objasniš, zakaj greš tja, je lahko mimo že par dni. Žena pa me je spodaj čakala pri avtu. Nič ne bo z aktivacijo. Obrnil sem se in odšel 10-20m nazaj, ko seje z druge poti pod bregom pripeljal gorski kolesar. Zaklical sem halt in je ustavil. Znal je angleško in mi zatrdil, da prehod naprej ni noben problem. Merci in sem šel še jaz za njim.
Cesta je počasi prešla v stezo, na levi strani pa dolgo kamnito obzidje z globokim jarkom. Garmin mi je že preje pokazal, da je vrh takoj na levi strani. Mislil sem iti do konca obzidja, da vidim, kaj je tam. Pa se je vleklo in vleklo. Časa spet nisem imel na pretek, zato sem se vrnil nazaj in mimogrede pojedel nekaj gozdnih jagod.

Slika

Slika

Slika
SlikaVrnil sem tja kjer mi je Garmin kazal SOTA vrh. Ta je bil nad ozidjem 5m nad mano. Bil sem pa na manjši jasi, v obzidju pa zaprt vhod v notranjost. Mogoče ima pa tam vojska kakšne občasne aktivnosti?

SlikaPostavil sem polagalko z inv »V« in naredil 12 zvez na 40m, tudi z Marjanom S56IHX.

SlikaToliko s potepanja po S5, OE, DL, DM, LX, ON in F.
Na koncu sem obiskal še HAM sejem v FS in nekaj malega tudi kupil.


73, Bojan

Odgovori