F/NO-009 Roc'h Tredudon

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

F/NO-009 Roc'h Tredudon

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

En od treh hribčkov po 1 točko, ki sem jih aktiviral v Bretaniji, je bil 385m visok Roc'h Tredudon južno od Morlaixa. Že od daleč se je videl visok antenski stolp.SlikaSpet hrib, na katerega pripelje cesta. Cesta pa je vodila po južni strani griča na zahodno stran, Garmin pa je pokazal, da je vrh ravno levo pravokotno na cesto.
Toda ne vrh s stolpom, ampak višji vrh severneje. Ob cesti sem parkiral in se odpravil proti travnatem vrhu. V 15 minutah bom gor. Palice sem pustil kar v avtu, saj se jih sploh ne splača vzeti s seboj.

Slika


A glej ga zlomka! Tista trava, ki se je videla od daleč lepa, je bila čisto nekaj drugega: pol metra visoka, zgoraj nekako prepletena, vmes neke trnaste rastline, še malo višje. Ko sem naredil korak, se mi je vdrlo krepko čez kolena. Če pa sem stopil na šop trave, pa ravno do kolen. Sem in tja se je videl nekakšen ozek graben, mogoče od deževnice ob nalivih. Po njih je bila hoja malenkost manj neudobna.

Slika

Slika

Slika


Večkrat sem tudi padel in se na trnastih rastlinah popraskal po rokah, vendar hlač pa te vseeno niso trgale. Močno sem pogrešal pohodne palice, ker je bila možnost zvina gležnja. Nikoli nisem vedel, kako globoko in na kakšno podlago bom stopil. Namesto načrtovanih 15 minut sem hodil gor skoraj eno uro, popolnoma premočen.

Ko sem na vrhu hotel zabiti v tla kline za postavitev polagalke, skozi tisto travo nisem prišel niti do tal, da bi jih zabil. Na vrhu je bilo nekaj po meter dolgih grebenastih skal, za katere sem privezal dve vrvici, tretjo pa za šop borovničevja. Tudi na vrhu je bila hoja okoli tistih skal in napenjanje žične antene kar naporna.
Zvez nisem naredil veliko, ker me je pri avtu čakala žena. Na 40m 7 zvez na 10m pa le dve, toda ena je bila S2S z Markom S57MS/p z Osojskega vrha. Fotografij z vrha nimam, ker tudi nisem imel kam postavit fotoaparata, na slikanje anten pa sem pozabil.

Take trave pa še ne!
Upam , da nikoli več. Iz visokih čevljev in nogavic sem zvečer v kampu pol ure cufal travce.

73, Bojan

Odgovori