SOTA SV SV/PL- 012 Mystra

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

SOTA SV SV/PL- 012 Mystra

Odgovor Napisal/-a s53x »

SOTA Peloponesse - SV3/S53X/p

Geia Sas

Peloponez je bil letošnji izziv za letni dopust.
Ker je mesec maj zadnji idealni čas za kolesarjenje po polotoku, jo s partnerko in z obloženima bicikloma, v sredini aprila mahneva na najino letošnjo odisejado, v domovino olimpiade.
Prigode, zanimivosti, fotografije in potopisi so se vsakodnevno polnili na blogu http://Mi2naBiciklu.wordpress.com . Ker se pa priložnost zamujena, vrne ne nobena, je bila kot dodatna obtežitev, v potovalnih torbah tudi sota oprema.
Prvotni, idealni, načrt je obsegal aktivacijo treh sota vrhov v SV/PL-Peloponesse. Vendar je pa napor dosegel svoje in sem vrh, katerega zasedajo v glavnem vetrnice, izpustil. Brum njihovih lopatic se je slišal vse do par km oddaljene ceste, po kateri sva pod njimi kolesarila proti Gialovi.

Slika

SV/PL-012 Mystra
Mistra je mistična, sem napisal v prvem odzivu na blogu, ob obisku tega kraja. Nekdaj trdnjava, utrjeno in velepomembno, 18 tisočglavo mesto je danes ena velika ruševina, ki jo Grki s pomočjo EU denarja počasi popravljajo. Celten hrib je arheološko zaščiten in za obisk je treba plačati vstopnino. Muzej na prostem pač. Na vrhu kraljuje trdnjava z mogočnim obzidjem in z neštetimi, nekdanjimi ulicami. V eno takih sem se zavlekel tudi sam in raztegnil dipol, z ruševine obzidja proti spodnji ulici.
Na 40 in 30 m bandu je bila taka tišina, da sem mislil, da je kaj narobe z anteno. Šele prehod na 20 m in kasneje na 18 MHz je pokazal, da s tega dela Evrope ne bo pile-up'ov na 7 in 10 MHz, kot je v navadi v S5.

Slika

Aktivacije je potekala le kratek čas, saj je v bližino prihajalo vse več turistov, ki so raje kot ruševine, opazovali tipa, ki sedi na zidu ene od porušenih stavb in s slušalkami v ušesih nekaj melje po črni skrinjici.
Priprava na aktivacijo je bila vzeta bolj na izi, saj nisem vedel kakšen režim varovanja je v trdnjavi/muzeju in ali se bo dalo razpeti anteno. Tako sem si tudi pozabil zapisati ref. številko vrha in mi je šele Milan S58MU v zvezi potrdil, oziroma povedal kje sem. Hvala ti OC.
18 SOTA QSO.

Več fotografij:
https://plus.google.com/photos/11632390 ... banner=pwa

Admin, prosim za odprtje SV podforuma v kategoriji Druge aktivacije in selitev objave tja. TNX
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori