SOTA SV SV/PL-037 Prof. Ilias

Moderator: s58r

SOTA SV SV/PL-037 Prof. Ilias

OdgovorNapisal/-a s53x » 11 Maj 2015, 16:50

SOTA Peloponesse - SV3/S53X/p

SV/PL-037 Prof.Ilias

Dogodivščine okoli aktivacije SOTE na otočku Sfaktiria, mejijo že malo na Indiana Jonesa.
Med domačimi pripravami opazim, da je vrh tudi najvišja točka otoka, ki zapira zaliv Navarino. Zanimiv mi postane zato, ker se je na Gugl zemljevidu lepo videlo, da je razdalja med njim in celino le kakšnih 200 metrov in še to tako plitvega morja, da bi se dalo čezenj skoraj peš ali plavati, v kolikor ne dobim čolna ali kajaka na izposojo. Na dan aktivacije ni bilo v bližini ne enega, ne drugega. Le velika želja po prehodu čez ožino, v kateri pa je kar močan tok vode.

Slika

Med čofatanjem v plitvini, plavanjem skoraj s trebuhom po dnu in med tuhtanjem kako priti s suho opremo čez, se mimo naju pripelje eno večje deblo in težava je bila rešena. Toploto vode sva itak že preizkusila, saj sva se že prej naplavala za vse dneve nazaj, ko to zaradi hladne vode ni bilo mogoče. Med smehom in zadovoljstvom ob novi ideji sva še malo potrenirala vožnjo debla, vzela s seboj le najnujnejšo opremo in elektriko, ter brez telefonov in ostalega balasta, ki bi se ob prevrnitvi nasolil, dobesedno odplula na 200 metrov oddaljeno SOTO, SV/PL-037.

Slika

Po "uspešnem pristanku" je sledil še krajši vzpon na 151 metrov visoki vrh, kjer se je dipol zataknil za najvišji grmiček in delo se je lahko začelo. Razgledi na bližnji zaliv in na sosednji vrh kjer stojijo ruševine trdnjave Navarino so bili neverjetni.
Glede na izkušnje s prve SV/PL aktivacije, se je delo začelo kar na 20 m obsegu in kasneje nadaljevalo na 17 metrih. Morda zaradi praznika, je bilo tokrat korespodentov mnogo več kot na aktivaciji Mystre.
Po slabi uri dela in potenja na vročem soncu sva si spet privoščila deblaka in s suho opremo srečno priplula/preplavala plitvo ožino.
Kljub prepeljanim 1250 kolesarskim kilometrom se je, konec koncev, splačalo tovoriti še sota opremo, saj je bilo že načrtovanje aktivacij pravo doživetje, kaj šele izvedba in delo z vrhov.

Slika

Več fotografij:
https://plus.google.com/photos/11632390 ... banner=pwa

blog 21 dnevnega kolesarskega potovanja:
http://Mi2naBiciklu.wordpress.com

.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !
Uporabniški avatar
s53x
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 13:36

Re: SOTA SV SV/PL-037 Prof. Ilias

OdgovorNapisal/-a s53xx » 19 Maj 2015, 13:20

Glede aktivacije... Odtrgano!
Kar sem prebral na blogu... Fovš s'm.
Čestitke!

gl de Slavc
s53xx
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 16 Jun 2008, 10:26


Vrni se na SOTA SV

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost