HA/ND-016 Nagy-Tenke, spet neuspela aktivacija

Moderator: s58r

HA/ND-016 Nagy-Tenke, spet neuspela aktivacija

OdgovorNapisal/-a S56LXN » 19 Nov 2011, 15:45

Na Madžarskem pa res nimam sreče. Pred enim mesecem sem na Kékesu naredil le en QSO, sedaj pa na tem gričku nobenega.
Po aktivaciji Lendavskih Goric, katere je lepo opisal Jurij, sem se zapeljal v sosednjo vas Centiba in parkiral na koncu vasi pri Kranjčanu, ki se je preselil v te konce. Po zelo strmi poti ob vinogradu sem v 10 minutah prišel na greben do madžarske meje.

Slika


Če bi nadaljeval v isti smeri skozi 50m gozda, bi zagledal armiranobetonski TV stolp, toda bi bilo to preveč enostavno. GPS mi je kazal, da moram po grebenski poti proti zahodu. Kar naenkrat sem bil predaleč, zavil nazaj proti vzhodu navzdol in prišel skozi skoraj popolnoma zapuščeno vas. Nekaj hiš je bilo predelanih v počitniške.

Slika
Ko sem spet pogledal na Garmina, sem bil pa predaleč! Kar skozi gozd sem se vrnil poševno po strmini nazaj. Vmes sem naletel na velike luže, bolj blatne kopeli, bi rekel, da od divjega prašiča. Nebi bilo nič kaj prijetno srečanje, raje srečam medveda na daljavo, se bo že umaknil.

SlikaTako sem spet prilezel nazaj do meje na grebenu, na novo nastavil Garmina in takoj ugotovil, da sem na koncu vasi že bil tik pod vrhom. Zaradi gozda pa od nikjer nisem videl vrha s stolpom. Odločil sem se, da bom šel do vrha direktno gor skozi gozd. A glej ga zlomka, na sredini poti zagledam te prasce. Ker so mi pod nogami pokale veje, so se oni bolj ustrašili mene. Mogoče so mislili, da je medved in jih je ucvrlo stran več kot pet, kmalu pa še enkrat toliko. Priznam, da sem se jih ustrašil, saj so lahko zelo nevarni, če se zapodijo nate. Sem že gledal, na katero drevo jim bom ušel. Toda z mojim EMŠO-m in nahrbtnikom, ter tankimi bukvami brez vej? Na mojo srečo so pametnejši v gozdu odnehali.

SlikaPotem sem končno le prilezel iz gozda na cesto in v petih minutah prispel do stolpa

Slika

Slika


Ob stolpu ni prav dobrega prostora za postavljanje anten, zato sem ob eni od mnogih počitniških hišic postavil polagalki z antenama za 2m, 70cm in KV. Težko pa se je z domačini sporazumeti, če lahko tam postaviš antene. Slovensko niso znali, nemško in angleško tudi ne, jaz pa si s »ki te čem poščegetet, …« tudi nisem mogel nič pomagati.

Pa še k »aktivaciji«: na 2m se mi ni oglasil nihče, čeprav sem z Lendavskih Goric naredil 8 zvez. Na 14 in 7MHz se mi pa tudi ni nihče oglasil. Smola, ali tudi vpliv anten na stolpu? Dva sem poklical po mobiji za spot, pa sta bila obadva na poti. Pa naslednjo leto.
Z vrha sem se vračal najprej proti vzhodu, skozi skoraj čisto zapuščeno, meni že od preje znano vas, mimo Ha vinograda na greben, se skozi gozd prebil do meje in mimo S5 vinograda prispel v mraku do avta. Po par sto metrih vožnje navzdol pa spet gosta megla.

Na svidenje v 1012 Nagy-Tenke,
Bojan
Uporabniški avatar
S56LXN
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 07:30

Vrni se na SOTA HA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron