E7/BO-077 Rotis (Ratiš)

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

E7/BO-077 Rotis (Ratiš)

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Ali Ratiš kot v Googlu, ali celo Rotaš, kot ga je imenoval en domačin. Rotis je samo v SOTA bazi. Kdo ve?
Od sosednjega Hotijelja oz. Hotilja sem se skozi vas Rašljeva zapeljal proti vzhodu. Po Garminu naj bi peljal v pravo smer. Na koncu vasi sem vprašal domačina, če je pot prava. Rekel mi je, da je pot prevozna samo do nekega vikenda, naprej pa se ne da. Pa sem vseeno poskusil. Od vikenda naprej je bil res slab kolovoz, ampak sem pririnil še kar daleč. Toda naprej so bile pa kolesnice v kolovozu občutno pregloboke. Zapeljal sem na travnik levo in tam pustil avto. Mimo je prišla čreda 500 ovc z osli in pastirji, ki sem jih srečal par dni nazaj na cesti. Pastirje je zanimalo, kaj jaz počnem v tisti vukoj…
Razložil sem jim, oprtal nahrbtnik in odšel proti vrhu. Po pol ure sem bil na 582m visokem vrhu. Postavil sem anteno in naredil 43 zvez samo na 40m. Iz S5 z Dragom, Mirkom, Markom S56CW, Milošem S54G in Milanom. Z Nemcem sem imel S2S. Ker se mi je že malo mudilo domov, na drugih FRQ nisem poskušal.

Tokrat brez fotografij, ker sem fotoaparat pozabil v avtu. Pod vrhom nad vasjo je več objektov, najbrž za rekreacijo in piknike. Veliko lažji dostop oz. dovoz je z vzhodne strani skozi vas Gnojnica.

To je bil zadnji deseti vrh mojega štiridnevnega potepanja v glavnem po severnem delu Bosne. Na glavni cesti sem dal oprati avto, saj je imel blato tudi po strehi, na spodnjem delu vrat pa 1-2cm. Do doma, kamor sem prispel že ponoči, sem prevozil skoraj 1600km.

Namesto fotografij zadnjega vrha le znak E7 SOTA združenja

Slika


Hvala vsem za oglašanje in spote, pa se slišimo spet naslednje leto iz okolice Sarajeva.
73, Bojan

Odgovori