E7/BO-062 Ozren – Ostravica

Moderator: s58r

E7/BO-062 Ozren – Ostravica

OdgovorNapisal/-a S56LXN » 28 Okt 2013, 16:35

Z vrha Ozren – Kraljica sem se spustil 6-8km navzdol in na križišču zavil od spodaj gledano desno proti Ostravici.

Slika


Po lepi makadamski cesti sem peljal mimo odcepa za neki EKO center in naprej skozi vas.

Slika
SlikaCesta je postajala vse slabša, potem pa sem na nekakšnem sedelčku pripeljal na manjši plato. Mislil sem , da je peskokop, doma pa sem na Google Earth videl, da je imel tam bazo SFOR, mogoče repetitor. Od tu naprej je bila pot bolj traktorska, ampak ker je bila že tema, sem vseeno nadaljeval z vožnjo po grebenu. Potem pa mi je bilo žal, da sem peljal tako visoko, ker nisem vedel, kje bom lahko obrnil. V temi peljati vzvratno po klancu navzdol in po taki poti, a, jaj jajaj. Pa mi je potem s težavo le uspelo.

S svetilko na glavi sem se v temi odpravil proti bližnjem 886m visokem vrhu. Tam je nizek lesen stolp z normalnimi enoramnimi stopnicami, malo pod njim pa lesena hiška, vendar z luknjo v strehi. Škoda. V betonski stebriček ob razglednem stolpu je vzidana marmorna tabla radiokluba.

Slika

SlikaOb ograjo sem privezal polagalko, en konec žice privezal za leseno hišico, drugega pa na bor na drugi strani. Mudilo se mi ni, itak je bila že tema. Toda spet katastrofa: motnje povsod 9+20, pa nikjer nobenih drugih anten. Komaj mi je uspelo spraviti skupaj 2 zvezi na 40m in 6 na 20m. Lovci so me sicer klicali, slišal pa sem le malokoga.

Evo mene in sončni zahod

Slika

Slika


Spokal sem opremo, jo odnesel v avto, ga komaj obrnil in 2km nižje v avtu po večerji prespal.

Še par jutranjih fotk: neko bosansko strašilo, nenavaden vikend, še ena kopica, ter zapuščena in skoraj podrta hiša ob cesti z vzidano spominsko marmornato ploščo.

Slika

Slika

Slika

Slika


Pa še bosanske markacije z Ozrena

Slika

Slika


Vrh je bil prvikrat aktiviran za SOTA.
Hvala osmim za odziv.

73, Bojan
Uporabniški avatar
S56LXN
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 07:30

Vrni se na SOTA E7

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron