E7/BO-078 Ljubić

Moderator: s58r

E7/BO-078 Ljubić

OdgovorNapisal/-a S56LXN » 24 Okt 2013, 12:17

Po dveh tednih, ko sva se z ženo vrnila iz Dalmacije in BIH, je šla ona z agencijo v Sarajevo in Mostar. Da nebi bil spet sam doma za vse, sem znosil v avto opremo za SOTA in spanje v avtu, ter hrano, pijačo itd. Nato pa mimo Zagreba v Sisak, nato pa skozi 9A in E7 Kostajnico v Bosno v Republiko Srpsko. Peljal sem skozi Bosansko Dubico, nato pa sem nameraval peljati proti vzhodu do Vrbaške in nato proti JZ na vrh Kozara, ki sem ga pred dvema tednoma zgrešil. Toda zapeljal sem proti Prijedoru, kar pa sem prepozno opazil.
Kombinacija mene, Garmina, zemljevida, ter bosanskih oznak cest in vasi povzročijo neslutene rezultate.
Tako pa spet v Prijedor, Kozarac, na Kozaro na Mrakovico, nato pa spet 4km po makadamu na sever, potem pa kakšnih 10km na vzhod, Kjer so popravljali cesto, je bilo nekje 10-20cm blata, drugje veje na cesti od posekanih dreves, pa na desetine tovornjakov, ki sem se jih moral ogibati. Toda odcepa proti jugu proti vrhu Kozara nisem našel. Delavci in šoferji, ki niso bili domačini, pa tudi niso nič vedeli. Že drugič polom glede E7/BO-075!

Pa k naslednjem hribu. Peljal sem proti vzhodu skozi Srbac v Bosanski Kobaš. Tam sem hotel iti na hribovje Matajica na vrh Lipaja E7/BO-073. Tudi tu nisem našel ceste proti vrhu. Spraševal sem domačine, pa so me pošiljali sem ter tja, dokler nisem obupal.

Nato pa z avtom proti JV do Dervente in naprej proti jugu na 580m visok Ljubić. Nanj sem pripeljati s severne strani, mogoče skozi vas Kremna. Ker je bila že tema, sem z avtom zapeljal malo pod antenske stolpe in na čistini severno pod stolpi postavil anteno in naredil 7 zvez na 40m , 8na 20m in 1 na 12m, vse SSB. Iz S5 z Marjanom in Francijem. Po celodnevni vožnji sem končno aktiviral kot prvi vrh Ljubić E7/BO-078, pa še tega v trdi temi s svetilko na glavi. QRM sta povzročala psa z laježem. Mislil sem, da sta za ograjo antenski stolpov, pa sta se nenadoma znašla med ograjo in menoj. Vrgel sem nekaj kamnov proti njima, potem pa je bil mir. Odpeljal sem se par kilometrov nižje in v avtu prespal le delno zadovoljen z izkupičkom vrhov glede na prevožene km.

Fotografij je malo glede na pozno uro aktivacije: malo Bosne, samostan mimo katerega sem hotel peljati na hrib, pa ni šlo in sem moral obrniti, ter že zjutraj menda nekaj odboj poštarskih zvez, nisem pa siguren.

Slika

Slika

Slika

Hvala vsem za odziv,
Pa lep pozdrav
Bojan
Uporabniški avatar
S56LXN
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 07:30

Vrni se na SOTA E7

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron