Z3/EM-011 Crn Vrh

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

Z3/EM-011 Crn Vrh

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Druga aktivacija v Z3 je bila na 774m visok Crn Vrh (upam, da sem napisal prav, kajti v Z3 ARM in SOTAwatch2 Summits piše Crn Vrv). Nahaja se na pol poti med Skopjem in Velesom nad vasjo Katlanovo. Tu se zavije navzgor po ozki asfaltni cesti na SV skozi Katlanovsko Breznico. Nad vasjo se asfalt neha, cesta pa vodi do vrha, kjer je več antenskih stolpov.
Avto in tokrat tudi ženo sem pustil nižje na kolovozu v senci, saj je bilo v Makedoniji te dni še vedno poletje in vročina do 32 stopinj. Sem pa imel nazaj grede pripravljeno kosilo.

Vrh z antenskimi stolpi

Slika



Zgoraj so me pričakali trije veliki lajajoči psi, ki sta jih vzdrževalca komaj nagnala nazaj za ograjo. Seveda sem jima povedal kdo sem, gdo mi je svetoval to lokacijo, ter vprašal, kje lahko postavim anteno. Stolček sem postavil ob cesti naprej od stolpov v grmovje v senco, a polagalka je bila na robu ceste, kabel pa prekratek. Pa sem moral tudi jaz na vroče sonce. Prostora za različne antene je dovolj, kakih posebnih motenj zaradi ostalih anten pa tudi ni bilo.

Slika

Slika

Slika



Tudi tokrat sem delal samo na 7MHz SSB in naredil le 11 zvez: S5, 9A, HA, OK in DJ.
Hvala za odziv, Janezu pa za spot. Kajti brez spota bi bila še večja »tuga«.



Pa še to: na cesti je veliko želv, več kot pri nas povoženih ježev in zaščita grozdja pred ptiči

Slika Slika

73, Bojan

Odgovori