OE/KT-214 Schrottkogel (Ržena)

Moderator: s58r

OE/KT-214 Schrottkogel (Ržena)

OdgovorNapisal/-a S56LXN » 02 Nov 2013, 14:50

759m visok vrh leži 5km zahodno od južne vpadnice v Celovec in slab km južno od Vrbskega jezera. Dostop na vrh se vidi tudi v Atlasu Slovenije: čez Ljubelj, pred Celovcem levo skozi Vetrinj in nato proti zahodu v Megorje (Migoriach). Tu sem se hotel na vrh povzpeti jaz. Ker pa sem moral zaviti še na črpalko, sem menda peljal malo preveč proti Celovcu in me je Garmin zapeljal na vzhodno stran hriba. Po ozki cesti sem zapeljal levo v hrib in parkiral pri vodnem zbiralniku. Peš sem nadaljeval navzgor mimo lovske preže, nato pa po ozki stezici med malimi bori, macesni in robidevjem na desni strani dalnovoda.

Slika

Slika

SlikaPo 10 minutah sem prišel v gozd, kjer se mi je z leve priključila pot z oznako 22.
Kmalu sem prišel do makadamske ceste. Mogoče sem prav po tej hotel jaz pripeljati z južne strani hriba. Zavil sem po cesti desno, po 100 metrih, pa sem zavil spet desno čez podrto deblo na stezo v smeri vrha. V smeri ceste pa se je že videla kmetija.

Slika

SlikaTa steza se kmalu konča v gozdu, kjer je sedaj po stezi polno listja. Višje sem prečkal kolovoz, ki pelje od kmetije in zavil levo v hrib in nadaljeval po ozkem kolovozu, malo razritem od dežja. Po 200 višinskih metrih in pol ure hoje sem prispel na vrh. Na vrhu in okoli vrha so postavljene lesene klopi. Urejeno!

Slika

SlikaPolagalko z anteno sem prislonil na bor, zato pa nisem mogel sesti na leseno klop. Je bila pa za prtljago. Na 40m sem naredil 34 zvez, na 20m pa 18. Tokrat ni bilo nobene zveze S2S, oglasilo pa se mi je kar nekaj znancev iz S5.

Slika

Slika
Pot navzdol s pogledom na Celovec, razcep, kjer sem zavil levo, desno pot 22 in označba mejnikov, da so bolj vidni.

Slika

Slika

SlikaToliko o tretji aktivaciji tega vrha.Hvala za zveze in spot, pa lep pozdrav
Bojan
Uporabniški avatar
S56LXN
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 07:30

Vrni se na SOTA OE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost