OE/ KT -107 Madritschen

Moderator: s58r

OE/ KT -107 Madritschen

OdgovorNapisal/-a S57MS » 14 Dec 2011, 21:45

Pri prejšnem poročilu o aktivaciji Male Ruše sem omenil ,da sem dobil dva dneva dopusta zato sem ostal na Gorenjskem in prespal v zimski sobi pri -3 stopinjah celzija.Naslednji dan 1.12 sem se zapeljal v Italijo do Ponttebe in od tam na prelaz Mokrine ( Nassfeld , Passo di Pramollo ).Cesta je od poletja ,ko sem se zadnjič vozil tam boljša.Malo so jo razširili in velik del je na novo preplasten . Zanimiv predor ,ki je precej zavit je ostal enak.Današnji cilj je bil Madritschen 1919 m , lahko dostopen vrh na smučišču Mokrine z referenčno številko OE/KT-107.Parkiral sem takoj ,ko sem iz Italije prišel v Avstrijo in se po kolovozu vzpenjal po smučišču proti zahodu.
proti vrhu smučišča.jpg
proti vrhu smučišča.jpg (53.96 KiB) Videno 974 krat


Po uri hoje sem prišel na stičišče več žičnic nad katerim je vrh Madritschen.Večji del vrha je v Italiji zato sem se premaknil povsem na rob proti severu ,da sem lahko izvedel aktivacijo iz OE.Pričel sem kot ponavadi na 2m in 70 cm nadaljeval pa na 40m z buddestick anteno.

pogled na zahod- Trogkofel.jpg
pogled na zahod- Trogkofel.jpg (47.2 KiB) Videno 974 krat

Ker sem bil menda bolj šibek s signalom ,sem zamenjal anteno za žičnato vertikalno na 10m fiberglas stolpu.Franci S57ILF mi je potrdil ,da se
Je signal močno izboljšal.Naredil sem še nekaj zvez z lovci po Evropi na 7 MHz , potem pa sva s Francijem naredila zvezo še na 10m, 12m,15m 17m in 20m pa tudi na 6m nama je uspelo.
aktivacija OE KT - 107  Madritschen.jpg
aktivacija OE KT - 107 Madritschen.jpg (31.03 KiB) Videno 974 krat


Takrat sem se tudi odločil , da ne bom divjal na nasledni vrh v Karnijskih alpah ampak bom v miru užival v toplem vremenu in super razgledih.Z zemljevidom TAB 18 sem že delal načrte v katero smer bo šlo moje naslednje raziskovanje Karnijskih alp in tudi aktivacij. Sestopil sem po vzhodnem grebenu in nadaljeval tam kjer sem se dopoldan vzpenjal.Z avtom sem se spustil v Ziljsko dolino in čez Šmohor vozil proti Beljaku.Pozno popoldne sem se odločil ,da bi lahko vseeno aktiviral še en nižji vrh v bližini Podkloštra (Arnoldstein) ,ki še ni bil aktiviran ( Turnberg 597m ).Vzpel sem se na vrh višine 660 m in ugotovil s pomočjo garmina, da to ne bo pravi vrh ,ker je pravi 60m nižji in nekoliko vzhodneje .Na novo sem ga vpisal med priljubljene cilje in ga bom obiskal kdaj drugič ,sedaj ko vem kje je točno.
Karnijske alpe sem letos obiskal pet krat in pričel raziskovati od vzhoda proti zahodu .Torej so SOTA vrhovi vedno bolj oddaljeni pa tudi višji postajajo in bolj skalnati kar je razlog ,da me še bolj vleče v tiste neznane kraje.


https://photos.google.com/album/AF1QipP ... 6VxkhyC7ug


Hvala vsem za zvezo

73 Marko
S57MS
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 20:37

Vrni se na SOTA OE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron