OE/KT-067 Gartnerkofel - Krniške skale

Moderator: s58r

OE/KT-067 Gartnerkofel - Krniške skale

OdgovorNapisal/-a S57MS » 19 Avg 2011, 21:26

Krniške skale 2195m ali po avstrijsko Gartnerkofel z referenčno številko OE/KT-67 , se nahajajo v Karnijskih alpah nad znanim smučiščem Mokrine ali Nassfeld . Z ženo sva jih obiskala v nedeljo 14.8 potem, ko sva delno spremenila načrt.Prejšnji dan sem aktiviral Ciprnik z referenčno številko S5/JA-033 a naju je ob povratku ujel dež zato nisva nadaljevala v Italijo kot sva prvotno načrtovala ampak prenočila v eni od koč v bližini Kranjske gore in sušila vso premočeno obleko.
Nasledni dan sva se v lepem vremenu zapeljala do Trbiža nadaljevala do Pontebbe in tam po nekaj zapleti z obvozi našla pravo cesto proti prelazu Mokrine ,ki mu Italijani rečejo Passo di Pramollo.Cesta je slikovita z zanimivimi prehodi in ožja od one z avstrijske strani.Na prelazu Nassfeld sva takoj po prehodu v Avstrijo zavila desno navzgor in se po ozki asfaltirani cesti zapeljala mimo gostišča Plattner na nekoliko višjo plalnino Watschiger.S parkirišča pred planino sva zavila ostro desno in se po travniku ,ki je pozimi smučarska proga povzpela do vrha najvišje sedežnice.

planina Watschiger.jpg
planina Watschiger.jpg (44.2 KiB) Videno 1204 krat


Od tam je pot postala skalnata in se v okljukih dvigovala do sedla kjer smo pogledali na sever v Ziljsko dolino.

proti sedlu in levo.jpg
proti sedlu in levo.jpg (55.53 KiB) Videno 1202 krat



Tu sva se obrnila levo in dobrih 15 minutah dosegla vrh s križem in letnicami Avstrijcev v vojnah. .Od avta sva hodila okoli 2 uri zmerne hoje.Razgledi z vrha so izredni in tudi v naših Julijcih sem prepoznaval posamezne vrhove.Lepa nedelja je v gore zvabila precej pohodnikov in tudi na tem vrhu jih je bilo približno 15.Umaknil sem se nekaj metrov po grebenu in na primernem mestu postavil anteno za 2m in 70cm.

aktivacija na 2m in 70cm.jpg
aktivacija na 2m in 70cm.jpg (40.38 KiB) Videno 1202 krat


Seveda sem bil opazovan in le otroci so starše spračevali ,če je to antena sicer je bilo vse tiho in umirjeno.Tudi sam sem bolj potiho klical CQ SOTA in delal veze z našimi operaterji na 2m , s Francijem S57ILF pa sva uspela tudi na 70cm in 50MHz.Potem se je pa začel šunder, ko je na vrh prišlo 5 Italijanov z nekaj otroci.Klicanje , glasno pogovarjanje ,telefoniranje ,slikanje in stalno vpitje, kreganje… in sedaj so oni motili mene in sem se še za 5m prestavil na rob grebena in tam postavil KV anteno.Motili pa niso samo mene ampak tudi druge obiskovalce ,ki so zavijali z očmi in eden za drugim zapuščali vrh. Tudi moja žena je po 20 minutah rekla, da ne zdrži več , ker ne more brat knjige.Šla je dol in uživala na zgornji postaji sedežnice v udobnem ležalniku ,ki jih je bilo tam polno .
Začel sem klicati na 7MHz in prvo se mi je oglasil Miloš S53EO iz Portoroža , ki je bil pri meni izredno močen pa tudi on mi je dal spodbuden raport.Ko pa me je slišal OE7HPI na 7.118 MHz kjer se ponavadi odvija SOTA aktivnost na SSB , in me dal na spot kot že večkrat zadnje čase se je vsul pravi pile up ,ki je trajal dobre pol ure. V tem času sem naredil 40 vez na 40m.Predno sem odšel s hriba in delal še zadnje fotke sem postal pozoren na mlado družinico z dvema predšolskima otrokoma ,ki so govorili med seboj slovensko z rahlo koroškim naglasom .Mamica me je po nemško prosila , če jih lahko skupaj slikam.Odgovoril sem , da se bomo bolje razumeli po slovensko in videl kako se je zato razveselila.Zadovoljen z izletom in prvo aktivacijo Gartnerkogla sem hitro sestopil do zgornje postaje sedežnice in v ležaniku še eno uro užival na vročem soncu in delal družbo ženi.
Za konec lahko ta vrh priporočim vsem ,ki se jim ne bo zdela vožnja do Mokrin predolga tudi z manjšimi otroki je izvedljiva le na vrhu je potrebno malo popazit na strmali na severu.

Hvala vsem za zvezo

https://photos.google.com/album/AF1QipM ... Dmh1ymUzxM


73 Marko
Zadnjič spremenil S57MS, dne 11 Avg 2018, 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.
S57MS
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 20:37

Re: OE/KT-067 Gartnerkofel - Krniške skale

OdgovorNapisal/-a s54q » 20 Avg 2011, 15:10

Zanimivo!!

in ja.. fouš sem....


Čestitke!

Boris S54Q
s54q
 
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 19:24


Vrni se na SOTA OE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron