OE/KT-155 Ochenstand

Moderator: s58r

OE/KT-155 Ochenstand

OdgovorNapisal/-a S57MS » 19 Maj 2011, 22:54

Na Ochenstand OE /KT -155 , 1417m visok vrh ,ki ni bil še aktiviran ,sem naletel že med sestopom z Goriacher berga vendar takrat nisem imel časa za aktivacijo.Že prej sem videl , da je nekoliko problematična lokacija tega vrha v Karnijskih alpah saj na Googlemap pokaže zeleno puščico napak preveč v Italijo.Vrh je tako nepomemben , da ga tudi ni na topo avstrija niti topo Italija na mojem garminu.Vseeno sem ga s pomočjo natančne karte TAB 19 natančno lociral in točko vnesel ročno v moj garmin.Malo sem se čudil ,da so ta vrh sploh uvrstili med SOTA vrhove , ko pa se greben nato samo dvigne na 1736m visok Kapin berg ,ki je v vseh ozirih tudi mnogo lepši.Predvidevam , da je na Kapin bergu meja povsem do roba v korist Italije.
Dva tedna po aktivaciji Goriacher berga OE/KT – 126 sem nahecal ženo , da je šla z menoj in sva se zapeljala v meni že znano dolino Bartolo.Parkiral sem ponovno še v dolini kjer je znak za prepoved vožnje . Od tam sva peš uživala v hoji po lepi dolini val Bartolo do konca doline in se po makadamski cesti povzpela do meje med I in OE na Bartolo sattel.
val Bartolo.jpg
val Bartolo.jpg (39.69 KiB) Videno 924 krat


Na sedlu sva se obrnila desno in pričela z vzponom po zelo strmem kolovozu.Po približno polurnem vzponu je strmina nekoliko popustila in ko se je teren zravnal sva prišla ponovno do mejnih kamnov.Kjer je na smreki narisana velika bela puščica sem zavil ostro levo in se po mejni črti v blagem vzponu približal vrhu Ochenstand .

prišel z leve okoli smreke proti vrhu.jpg
prišel z leve okoli smreke proti vrhu.jpg (54.53 KiB) Videno 926 krat


Vrh je poraščen z visokimi smrekami in nič kaj prijazen za aktivacijo a le kakšnih 10m proti severu je velika poseka in tam je prostora za raznorazne antene.Zaradi slabe pozicije in dokaj nizkega vrha sem se takoj odločil da bom pričel z KV aktivacijo.Postavil sem polagalko ob smreko in dvignil W8AMZ žičnato anteno ,ki je multiband (G5RV 10m -40m antena).

aktivacija OE KT - 155.jpg
aktivacija OE KT - 155.jpg (48.68 KiB) Videno 925 kratNa 40m sem doživel velik odziv in v 40 minutah naredil 38 vez širom po Evropi in tudi nekaj naših operaterjev se mi je javilo.Prešel sem na 14 mHz in še na tem bandu naredil 15 vez , za kaj več pa mi je zmanjkalo časa saj se je žena naveličala brati knjigo.Vseeno sem bil zelo zadovoljen saj je ta dan šlo odlično , le na 2m nisem niti poskusil.Vrnila sva se po isti poti do avta in si na naši strani privoščila pozno kosilo za lep zaključek dneva.
Že z vrha Ochenstanda pa sem opazoval naslednje SOTA vrhove v Karnijskih alpah , ki bojo tudi hribovsko bolj zanimivi . Ojsternik, Starhand , Poludnik in drugi se nadaljujejo od vzhoda proti zahodu in mislim ,da se še letos slišimo s kateraga od njih.

še nekaj slikic:

https://photos.google.com/album/AF1QipN ... wNt2pr1EV4


Hvala vsem za vezo !
73
Marko
S57MS
 
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 20:37

Vrni se na SOTA OE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron