DM/BW-349 Aacheck

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

DM/BW-349 Aacheck

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Lanskoletni prvi obisk ham sejma v Friedrichshafnu je pri obeh povzročil dovolj navdušenja, da sva se (z Iztokom S53IZ) tudi letos odločila za obisk. Pridružila se nama je tudi Andreja, Iztokova YL. Seveda je v načrtu je tudi SOTA aktivacija. Izbereva Aacheck s SOTA referenčno oznako DM/BW-349 in 810 m nadmorske višine, ki leži nekoliko severneje od lani aktiviranega vrha Gehrenberg (DM/BW-348).

Slika
Zelena puščica - vrh, modra sled - avto, rdeča sled - peš
P1 parkiranje prvi dan, P2 parkiranje na dan aktivacije

V petek 24.6.2011 po ogledu sejma in namestitvi v hotelu v mestu Weingarten, ki je malo naprej od Ravensburga, smo pozno popoldne v avtomobilski Garmin vnesli koordinate vrha in se prepustili, da nas vodi. S seboj sva imela iz Google Maps sprintano karto ožjega območja vrha. Tako smo po uri vožnje prispeli do vasice Betenbrunn, kjer bi bilo najbolje parkirati in nato po poti preko polj skoraj po ravnem prepešačiti do vrha. Ampak to sva ugotavljala po aktivaciji, ko sva tudi že poznala teren in si doma natančneje ogledala zemljevide. Skratka, garmin nas je iz vasi Betenbrunn vodil na jug v dolino in nato po gozdni cesti nazaj navzgor na sever proti vrhu. Kmalu po tem odcepu navzgor smo zaparkirali izven ceste (oznaka P1) in se napotili proti vrhu kar po tej gozdni cesti. V ročnem garminu sva imela vnesene le koordinate, zemljevida za to območje za pohodnega garmina nisva imela razen . Pričakovala sva (ne vem zakaj) , da bo tako kot lanski Gehrenberg (DM/BW-348) vrh označen s tablico in kakšnim kamnom. Pa ni bilo nič od tega. Presenetil nas je izrazito raven, mizast vrh v mešamen, delno že razredčenem gozdu. Po tleh je v pretežnem delu nizko robidovje. Prečesali smo širšo in in bližnjo okolico okoli točke, ki ji je kot vrh označil garmin, vendar brezuspešno- nobene oznake. Da smo na pravem hribu so kazale na nekaj križiščih gozdnih poti pritrjene tablice z navedbo imena Aacheck. Iskanje vrha in preverjanje nam je vzelo precej časa in tako sva se odločila, da z aktivacijo ne bova hitela in jo zavlekla v noč (v gozdu je bilo občutno temneje kot na polju), temveč jo opraviva naslednje dopoldne pred ponovnim obiskom sejma.
Naslenji dan dopoldne smo se a avtomobilom odpeljali nekoliko višje (označeno s št. 2) do mesta, ki je verjetno namenjeno za spravilo oz., nakladanje lesa. Tudi do tega mesta pripelje cesta iz vasi Betenbrunn preko polj, kot je razvidno iz karte.

Slika Slika
Gozna cesta za "vrhu" - 300 m ravnine, kažipoti na križiščih gozdnih cest

Slika Slika
Iz oznake gozdnega revirja smo razbrali, da smo na pravem hribu, Sota vrh po garminu

Ker na sami točki, ki jo je garmin označil kot vrh zaradi robidovja ni bilo mogoče postaviti pps smo do storili cca 15 m severneje. Postavili smo polagalko z žično vertikalko za 40 m in inv. V dipol za 20 m in višje bande. Ker sva s seboj imela le eno postajo sem najprej sam oddelal polurni pile up na 7 MHz/cw, med drugim tudi S2S zvezo z Jureton S57XX/p na S5/CP-018 in z DL3VTA/P s katerim smo se lansko leto srečali in spoznali na SOTA vrhu Gehrenberg (DM/BW-348), kjer je bil Mihael tudi letos. Nato je postajo prevzel Iztok in že na prvi CQ SOTA na 7MHz/ssb se mu je oglasil Boštjan S57GB. Kljub Boštjanovemu spotu so Iztoka že po nekaj minutah preglasile QRO postaje, tako da je premaknil na 14 Mhz, kjer je naredil eno zvezo, dve pa še na 144 MHz/fm, ena od teh je bila S2S z DL/EB2DJB/P na DM/BW-348.
S tem sva zaključila z aktivacijo in pohiteli smo na sejem, okoli 16. ure pa se zadovoljni in polni vtisov odpeljali proti domu.

Slika
PPS z Iztokom S53IZ za postajo

Slika Slika
S51ZJ in S53IZ

Slika
In za konec, da ne bo kdo rekel, da se nismo trudili z iskanjem vrha ... tole je treba pomnožiti s 3 ker smo brskali za oznako vrha vsak zase.. HI

Vsem se zahvaljujeva za zveze, S51ZG, S57GB, DL1FU pa tudi za spote.

73,
Sergej S51ZJ in Iztok S53IZ

Odgovori