DM/BW-348 Gehrenberg

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

DM/BW-348 Gehrenberg

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Z Iztokom S53IZ sva letos, čeprav vse do tik pred zdajci nisva vedela ali nama bo zneslo, uresničila željo, da si prvič ogledava radioamaterski sejem v Friedrichshafnu. Iztok je par dni prej rezerviral sobi v bližnjem Ravensburgu in mi pred odhodom naročil naj za vsak slučaj s seboj vzamem tudi SOTA komplet opreme, ker je v bližini poti med Friedrichshafnom in Ravensburgom našel tudi hrib, ki je na Sota seznamu. 25.6. sva sredi dopoldneva prispela na sejem in se po njem »pasla« do poznega popoldneva, ko se utrujena odpraviva do prenočišča v Ravensburgu. Po kratki osvežitvi pa je radovednost premagala utrujenost in odločiva se vsaj poiskati 754 m visoki vrh z imenom Gehrenberg in SOTA referenčno oznako DM/BW-348; odločitev ali se bova povzpela nanj in ga aktrivirava pa prepustiva za kasneje, ko bova na kraju samem. Pričakovala sva, da ob tolikšnem številu radioamaterjev v Friedrichshafnu verjetno nisva edina s takšno idejo. To je bil tudi razlog, da aktivacija ni bila napovedana.
V Ravensburgu sva v Garmina vtipkala zemljepisne koordinate te Sota točke in se mu prepustila.

Slika

Vodil naju je do Hefigkofna, tam sva morala zavila desno, peljala sva skozi Urmau, potem pa sva po dobrem kilometru ob cesti že ugledala tablo, ki je usmerjala levo prav na najin hrib.

Slika

Peljeva skozi prvo vas Roggenbeuren in nato na koncu vasi zavijeva na odcep levo in po makadamski cesti vse do antenskega stolpa.

Slika Slika
Vas Roggenbeuren in odcep proti vrhu

Slika

Ker Garmin kaže, da je vrh nekje v bližini, ga greva najprej poiskati brez opreme. Ni ga bilo težko najti, čeprav je sredi gozda in nič kaj izrazit kot vrh, vendar do njega vodi pot. Od antenskega stolpa je oddaljen par sto metrov, višinske razlike le nekaj metrov. Ob drevesu na katerem je označba vrha je večja skala (mejni kamen je par metrov stran) na skali pa je seveda že sedel radioamater s polagalko pritrjeno ob bližnjo smreko. Ni se dal motiti, midva pa takoj nazaj v avto po opremo. Ko sva se ponovno pojavila na vrhu s polagalko v roki in nahrbtnikom pa so se mu takoj, ko naju je zagledal, usta raztegnila v širok nasmeh in pozdrav. Hitro je zaključil zvezo, da smo se pozdravili. Spoznala sva Mihaela DL3VTA. Povedal je, da je bil danes pred njim na tej točki že en aktivator, sam pa je medtem ko sva midva pripravljala antene tudi zaključil z delom in nama prepustil mesto.

Slika
S53IZ, DL3VTA, S51ZJ

Slika
Označba vrha na smreki

Z Iztokom postaviva polagalko in ker sva imela seveda le eno postajo sva se dogovorila, da najprej vrh aktivira Iztok na 145 /fm, nato pa še sam na KV/cw. Z delom je pričela ob 18.25 po lokalnem času in v dvajsetih minutah je naredil 7 zvez nato pa prepustil postajo meni. Več kot pol ure sem porabil, da sem spravil skupaj dve zvezi na 10 Mhz in 3 na 7 MHz. Ob 19.30 uri po lokalnem času sva zaključila. Zaradi res visokih smrek se je v gozdu pričelo mračiti, čeprav je bilo sonce še zunaj, neznosni pa so bili tudi komarji in drug mrčes. Zadovoljstvo, da sva uspela izvesti aktivacijo je bilo ob vožnji proti prenočišču in nato na zasluženi pizzi pred spanjem, izjemno. (glede na nadmorsko in absolutno višino vrha je izjemno tudi število točk, ki jih je prinesla aktivacija - 8 točk).

Slika
Iztok S53IZ

Slika
Sergej S51ZJ

Smreke so visoke, z vejevjem v zgornjem delu, do katerih polagalka ni segla, tako da je okoli kamna dovolj prostora tudi za postavitev inv V.

73,
Sergej S51ZJ in Iztok S53IZ

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: DM/BW-348 Gehrenberg

Odgovor Napisal/-a s57xx »

:D, ja tole točkovanje je res hecno. Fino, da vama je uspelo, kljub tisti dan očitno precej obleganem vrhu ...
Jure S57XX

Odgovori