SOTA S5 za Garmina

Moderator: s58r

SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 30 Nov 2008, 17:11

Zdravo!

Pripeta je datoteka SOTA S5 vrhov, ki jo lahko neposredno uporabljamo z Garminovimi GPS igračkami. Opozarjam, da morate imeti Garmina nastavljenega na WGS84, drugače lahko zadeve precej kiksajo - tudi do 2 kotni minuti, kar na terenu ni malo še posebno, če je med vami in pravim vrhom globoka grapa ;)

Ne trdim, da so podatki 100% pravilni, a meni služijo.

Uporabljate jih na lastno odgovornost!
Zadnjič spremenil s57xx, dne 17 Jun 2014, 15:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Umik starih podatkov zaradi prostorske stiske foruma
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s54q » 30 Nov 2008, 17:34

Jure Hvala. Je že na mojem navigatorju, in deluje ufb. (simulacija) Kako bo na terenu sporočim po uporabi.


lp Boris.
s54q
 
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 19:24

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a S56WDN » 30 Nov 2008, 18:57

živ

jaz imam tudi na 60csx pa morm rečt da je kr pametna stvar:)

tnx Jure
Zbiram tolarje in evre kovance ter bankovce :) tako da če ima kdo kaj zame bom zelo vesel
S56WDN
 
Prispevkov: 35
Pridružen: 23 Jun 2008, 14:52

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 11 Jun 2009, 05:49

Zdravo!

V bazi vrhov se je marsikaj spremenilo, zato je tukaj najnovejša datoteka za Garmin-ove GPS-e.

Seveda vse uporabljate na lastno odgovornost.
Zadnjič spremenil s57xx, dne 17 Jun 2014, 15:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Umik starih podatkov zaradi prostorske stiske foruma
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 05 Jul 2009, 13:39

Pozdrav!

Včeraj ugotovil, da imajo Garmin karte napačno označeno "Kravjo Črno goro" - JA067. Vrh sestavljata dva vrhova, oba visoka 1542m, kakih 250m narazen in kakih 20m spusta vmes. Oznako vrha (konfin z X-om) ima zgolj "prvi vrh" - tisti na katerem je stolp. Tega imamo označenega tudi v ARM-u in na Geopedii.

Garmin ima označen drugi vrh, ki pa nima nobene oznake. Primerjalne meritve so mi pokazale, da sta oba enako visoka. Bom popravil in kmalu naložil tu gor.
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 06 Jul 2009, 06:13

Popravljena verzija WPT za Garmin navigacijo. Poleg JA-067 še nekaj slovničnih popravkov.

Morda nasvet. Preden nalagate te točke bo najbolje, da stare kompletno zbrišete. Pri moji škatlici sem to lahko storil s pomočjo tipke "Find", ki se uporablja za iskanje WPT-jev. Nekje v menujih imate zagovo tudi opcijo - "Zbriši vse točke".

Kot vedno velja, da za podatke ne odgovarjam in jih uporabljate zgolj po lastni presoji!
Zadnjič spremenil s57xx, dne 17 Jun 2014, 15:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Umik starih podatkov zaradi prostorske stiske foruma
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 19 Avg 2009, 16:37

Pri urejanju podatkov za SUMMITSBASE sem ugotovil, da se je v bazi za Garmin pojavilo nekaj napak, ki so sedaj (upam) popravljene.

Če verjamete, lahko uporabljate na lastno odgovornost. :lol:
Zadnjič spremenil s57xx, dne 17 Jun 2014, 15:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Umik starih podatkov zaradi prostorske stiske foruma
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a S51JS » 06 Jul 2010, 09:23

No ja, imam en majhen problemček. Ne vem kam naj naložim tole datotekico....

Obrnil sem že celotno mapo okoli in nič. Need help!! :D
S51JS
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 24 Apr 2010, 18:26

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 07 Jul 2010, 06:09

Živ!

Rabiš MapSource s katerim lahko izmenjuješ podatke med računalnikom in GPS napravo. Seveda, potrebuješ tudi karto. AdriaTOPO je topografska, "za pešake", AdriaROUTE pa obvlada cestno navigacijo in vodenje po cestah. Več izveš v navodilih GPS naprave, saj ima vsaka malo svoje logike. Več na http://www.garmin.si ali pa malo brskanja po spletu.

Prav tako lahko datoteko uvoziš v program QUO2 (http://www.kje.si), ki je z osnovnimi kartami brezplačen. 1:25k in 1:50k karte boš moral kupiti. Ta prozna tudi Garminove baze točk, omogoča pa tudi izmenjavo podatkov med GPS napravo in računalnikom.

Spodaj je pripeta tudi zadnja verzija baze (od zadnje spremembe ARM-a, 1. 4. 2010).
Zadnjič spremenil s57xx, dne 17 Jun 2014, 15:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Odstranjena priponka zaradi omejitve prostora na forumu
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka

Re: SOTA S5 za Garmina

OdgovorNapisal/-a s57xx » 17 Jun 2014, 12:30

Hu, štiri leta od zadnjega prispevka v tej temi. Zgolj na kratko. QUO2 ni več dostopen na http://www.kje.si. Se pa še vedno dobi na strani http://www.mapyx.com. Ostaja brezplačen, zraven dobite tudi osnovne karte. Za kaj bolj natančnega bo žal potrebno plačati.

Pripenjam tudi zadnjo verzijo (vse prejšnje sem izbrisal zaradi prostorskih težav). Uporaba na lastno odgovornost.
Priponke
110201_S5 SOTA.zip
Zadnja verzija S% SOTA vrhov za navigacijo (GDB in GPX format)
(28.48 KiB) Prenešeno 245 krat
Jure S57XX
Uporabniški avatar
s57xx
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 19 Maj 2008, 06:08
Kraj: Škofja Loka


Vrni se na Navigacija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron