S kolesom po Krasu

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S kolesom po Krasu

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Dva meseca je minilo, odkar se je Miloš S53X zadnjič oglasil s kakega od SOTA vrhov. Ma kaj se mu je zgodilo? Je zbolel, se nas je naveličal, je kaj drugega ... :?

Ker občasno letim preko zanimivih spletnih strani in poškilim, če je kje kaj novega, naletim na Miloševem SOTA blogu tudi na tole presenečenje.
platnica2.jpg
platnica2.jpg (21.94 KiB) Pogledano 3185 krat
Opa. Miloš je šel med pisatelje ... :D Ustvaril in izdal je kolesarski vodnik po Krasu. V primerjavi z nekaterimi podobnimi izdelki ima kar nekaj posebnosti. Ena od njih je zagotovo ta, da se vse opisane ture pričnejo in končajo v Dutovljah. Tudi seznam zanimivosti, ki jih srečamo ob trasi vsake ture, je zavidljivo dolg. Kot je rekel na predstavitvi vodnika – "... pomembneje je, kaj ob poti vidimo in se novega naučimo, kot pa v koliko urah, minutah in sekundah prekolesarimo pot in na koncu niti ne vemo, kje smo bili ..."
Sicer se sam (še) ne ukvarjam z Geocach-ingom, a je zanimiva ideja, kako spraviti »mularijo (vseh starosti) izza računalnika v naravo« ;).
Posebnost je tudi spletna stran, kjer poleg predstavitve vsebine najdete tudi kup uporabnih nasvetov, kako si pomagati z elektronskimi pripomočki, ki nam prav pridejo tudi drugod – ne le pri kolesarjenju ali SOTA pohajanju. Nekaj vsebin je prosto dostopnih, nekaj je dostopnih kupcem knjižice.
V vodniku se nahajajo tudi ture, ki peljejo na SOTA vrhove ali pripeljejo v njihovo bližino. Vrhovi res niso poimenovani z referenčnimi številkami, ki gredo SOTA-šem nekako najbolje v uho. Bo potrebno malce pobrskati in se pri tem kaj novega naučiti.
Vsaj kar se tiče mene, simpatičen in uporaben izdelek, ki uporabnika »sili« v odkrivanje neznanega in ne zgolj v iskanje najhitrejših in najkrajših bližnjic za dosego vsakega cilja. Tudi ne-kolesarji bomo dobili marsikakšen koristen namig za ogled ene izmed naravnih, kulturnih ali zgodovinskih znamenitosti – pa naj bo le »zaradi firbca«, če je združeno še z obiskom kakega SOTA vrha ali osmice, pa še toliko bolje 8-). Čestitke za opravljeno delo :!:
Jure S57XX

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: S kolesom po Krasu

Odgovor Napisal/-a s53x »

Jure S57XX, Boris S54Q in Peter S55Y, najlepše se vam zahvaljujem, da ste se nocoj udeležili predstavitve moje nove knjige, pohodniškega vodnika Volnik, ki je bila v Dutovljah. Še posebno tebi Jure, ki si samo zaradi tega prišel iz Loke, se ti še posebej zahvaljujem. Škoda mi je le, da si nisem mogel vzet malo več časa tudi za vas. Bo pa zato morda kaj več na naši na naslednji skupni soti :) .

Fantje, lepo je imeti take kolege.
Še enkrat hvala.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

s54q
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 21:24
Kontakt:

Re: S kolesom po Krasu

Odgovor Napisal/-a s54q »

Ni problema! Si pa dobil čas na predstavitvi v Lokavcu...

Odgovori