Stran 1 od 1

S5/RG-009 Velika Slivnica

Objavljeno: 15 Jan 2009, 10:18
Napisal/-a s53x
S5/RG-009 Velika Slivnica by S53X/p

Danes slavnih slivniških coprnic ni bilo doma. Kljub temu so vreme vseeno malo zacoprale in zagodle predvsem ljudem v dolini ob jezeru, kjer je bila temperatura par stopinj pod ničlo. Na sam vrh pa so ali pozabile ali pa le nudile popust,ki je tako moderen v teh dnevih. Na vrhu je bilo namreč cel čas od +6°C do +7°C.

MTB vzpon se je začel v Martinjaku in je kasneje sledil spluženi in proti koncu posipani makadamki. Spust je bi en sam adrenalinski užitek, ki ga lahko nudi le tako dober in pomrznjen sneg, kot je bil danes.
Poleg vseh anten profesionalcev in tistih radioamaterskih sem pristavil še svoj lonček ... ups, svojo ribiško palico. Tokrat sem resnično več klepetal z obiskovalci, kot pa mislil na to kaj se dogaja na bandu. Dan je bil enostavno prelep, da bi zamudit to priložnost. Za klofarijo bo še dosti časa, za pogovor z naključnimi pohodniki pa verjetno vse manj.
"Tejkerjev" je bilo bolj malo, kar je že standard na aktivacijah med tednom, obiskovalcev na vrhu je bilo precej, še več pa na poti med spustom, ko so se tisti,ki so končali službo, šele vzpenjali.

Je pa ta RG-009 verjetno ena najboljših lokacij za "Turbo aktivacijo". Le malo je vrhov, do katerih se pripelješ z avtom skoraj do vrha. Tudi pozimi, saj makadamsko cesto plužijo in posipajo!
Fotografije, video, zemljevid dostopa in kar še spada zraven so le en klik daleč. V Blogu, tukajKLIK.

Slika

Re: S5/RG-009 Velika Slivnica

Objavljeno: 15 Jan 2009, 11:29
Napisal/-a s57xx
Lepo - kot običajno :)

Re: S5/RG-009 Velika Slivnica

Objavljeno: 15 Jan 2009, 13:03
Napisal/-a s54q
ja ja. Tokrat nisem fouš. He. Vsaj priznal ne bom.
Še veliko takih podvigov.

Lp boris