S5/RG-044 Plešivica

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/RG-044 Plešivica

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Plešivico (593m) boste našli nad dolino Krke in vasema Soteska in Drenje. Od kod ime Soteska je jasno takoj, ko se malo razgledamo. Dolina Krke je tu zelo ozka. Ime »Drenje« pa bi lahko prišlo tudi od »drenjanja«, saj je tu okoli precej hiš, hišk in zidanic, ki se drenjajo ena ob drugi. Izvozov s ceste Novo mesto – Žužemberk je več. Z Milanom sva »obdelala« dva, kar je razvidno tudi iz zemljevida.

Slika

Prvi del ceste je asfaltiran, malo višje se nadaljuje v kar soliden makadam. Imela sva namen, da avto pustiva v bližini odcepa, kjer zavije slabši makadam v smeri vrhu, a je bil edin uporaben prostor zaseden s hlodovino. Tako sva prikopala praktično do vrha, saj se prej ni dalo varno obrniti avta.

Slika

Na vrhu je stolp z oddajniki, kar je zaznati tudi na bandu, ki precej šumi. V času obiska podrast še ni pričela resno poganjati. Preko poletja lahko pričakujemo precej bodeče in pikajoče podrasti. Težav s postavitvijo antene ni – morda malce s klini, ki nikakor nočejo v precej zbit in kamnit teren.

Slika

Malce pred zaključkom dela se na bandu slišimo s Frenkom S52JF, ki se nama malce kasneje tudi pridruži. Domenimo se, da se po zaključku aktivacije oglasiva pri lovskem domu. No, kasneje se izkaže, da je dom zaprt. Morda tudi zaradi tega, ker ima konjeniški klub neko srečanje. Pojemo golaž, malo počvekamo in jo mahnemo vsak v svoji smeri – Frenk s psičkom proti domu, midva z Milanom pa na lenobni sprehod do lovskega doma, kjer se odpre razgled proti zahodu – da bova na tej aktivaciji vsaj malo hodila, hi.

Hvala za zveze!
Jure S57XX

Odgovori