S5/RG-009 Velika Slivnica

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/RG-009 Velika Slivnica

Odgovor Napisal/-a s51zj »

V petek 23.3.2012 je bilo tako lepo sončno vreme in od zadnje aktivacije je preteklo že toooliko tednov, da nisem zdržal do nedelje, ko je pri meni običajno čas za SOTA aktivacije. Popoldne se je pokazala priložnost, da sem prej zaključil z delom, spakiral opremo in se odpravil aktivirati 1114 m visoko Veliko Slivnico s SOTA referenčno oznako S5/RG-009.

Slika

Slika

Ker sem si bolj kot pohoda želel aktivacije, sem se z avtom odpeljal skozi Cerknico in nato mimo table s čarovnico po makadamski cesti proti planinski koči na vrhu, kjer sem na travniku pod vrhom parkiral, se oprtal z vso opremo, kot bi šlo za resen pohod in odsopihal tistih par deset metrov do vrha.

Slika

Na vrhu sem blizu vpisne skrinjice raztegnil polagalko in jo fiksiral ob zabetonirano cev. Čeprav je nekoliko pihalo (polagalko mi je veter med delom dvakrat zloži), je sonce pregnalo ves mraz, tako da so bili vremenski pogoji za delo odlični. Tudi za postavljanje anten ni ovir (pa saj je večini ta vrh že poznan) tudi brenčanje iz bližnjega telekomunikacijskega zabojnika me ni motilo preveč.

Slika

Z delom sem nekaj po 15 uri po lokalnem času pričel na 10 MHz / cw in delal cca 40 minut, nato sem sestavil in postavil še anteni za 2m in 70 cm in še na teh dveh bandih cca pol ure poklepetal v večino starih SOTA znancev.
Potem sem prav počasi v sončnem zahodu pospravljal in se zadovoljen odpravil proti domu.

Naredil sem 21 zvez na 10MHz/cw, 12 na 145 MHz/fm in 2 na 433 MHz/fm.

Slika

Hvala vsem za zveze in spote.

73,
Sergej S51ZJ

Odgovori