S5/RG-052 Brinoh

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

S5/RG-052 Brinoh

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Z Iztokom S53IZ se v nedeljo 29.1.2012 ponovno odločiva za RG območje – smer Hrib – Loški Potok. Na vrsti je Brinoh, 1084 m visok vrh s SOTA referenco S5/RG-052.

Slika
Modro: avto iz smeti Travnika, rdeče: peš

Dobiva se na Uncu in od tam nadaljujeva skozi Cerknico, Grahovo, Bloško polico in Novo vas, nato zavijeva desno na odcep za Hrib-Loški Potok. Bližje sva Loškemu Potoku, nižja je oblačnost in že poplesujejo posamezne snežinke. V Loškem Potoku peljeva naravnost skozi Travnik za smer Draga. Približno 4 km za vasjo Travnik je odcep desno s smerokazi za Stari kot. Cesta je asfaltirana. Po cca 3 km je odcep, ki je na smreki označen z rdečo puščico in nadaljujeva po tej cesti, ki bila zasnežena, vendar so pred nama že vozili.

Slika
Odcep desno iz asfaltne ceste

Pri naslednjem križišču nadaljujeva naravnost, v naslednjem pa desno, kamor ponovno kaže rdeča puščica na smreki in kamor vodijo vse kolesnice v snegu. Tako se pripeljeva na Polževo ravan do lovske koče. Ker je tu parkiranih kar nekaj vozil, se odpeljeva par sto metrov nazaj navzdol, kjer sva videla odcep poti. Tam tudi parkirava, si oprtava opremo in po gozdni poti nadaljujeva v smer Brinoha.

Slika
Izhodišče. Desna pot, ki gre naravnost, vodi proti lovski koči, za avtomobilom pa kolovoz po katerem sva šla

Slika Slika
Kolovoz in odcep desno v hrib proti vrhu

Slika
S51ZJ skozi gozd proti vrhu

Ko se po nekaj sto metrih pot obrne navzdol zavijeva desno v gozd v smer vrha. Skozi gozd prispeva na vrh v 20 minutah. Vrh je označen s kamnom. Gozd je zelo razredčen, tako da s postavitvijo anten v okolici vrha ni težav.

Slika
S53IZ in S51ZJ

Vremenske razmere so prav zimske. Temperatura krepko pod ničlo in mrzel severni veter. Sneg je naletaval prav rahlo, tako da se ne odločiva za postavitev strehe, je pa itak tako pihalo, da so snežinke letele iz vseh strani.

Slika
S51ZJ

Slika
S53IZ
Utaboriva se vsak ob enem deblu blizu vrha in pričneva z aktivacijo. Iztok na 144 MHz/FM in sam na 10 MHz/cw. Začetek je bil čisto običajen in obetaven. Že po prvih klicih se mi javi zaporedoma pet postaj in vsakokrat, ko grem na sprejem, pričakujem v slušalkah udar pile-upa, pa nič. Na moje cq SOTA se mi 10 minut ne javi nihče. Poberem enega SP ki je klical CQ, najdem novo frekvenco in spet 10 minut kličem v prazno. Iztok je ta čas naredil 9 QSO, sam sem jih imel v logu šele 6. Ker je zima vse bolj kazala zobe, se Iztok preseli na 14 MHz/ssb, sam pa na ukv, v pričakovanju da bom spravil skupaj vsaj 10 zvez. Vendar se mi v pol ure javita le S57ILF in S57AJJ. Ponovno zamenjava in se na 10MHz 15 minut trudim, da naredim še dve zvezi, Iztoku pa ni uspelo priklicati nikogar več, tako da je ostal pri 9 zvezah. Po skoraj dveh urah na vrhu je oba že pošteno zeblo, zato odnehava s skupno bero 19 QSO. Bo pa drugič bolje. Pospraviva in pohitiva v avto. Nazaj grede so bile ceste vse do Nove vasi že zasnežene.

Hvala vsem za zveze in spote. Se še slišimo.

73,
Sergej S51ZJ in Iztok S53IZ

Odgovori