S5/RG-027 Kuželjska stena

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-027 Kuželjska stena

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Skozi Ribnico, Kočevsko reko, proti Brodu na Kolpi. 3km pred mejo z 9A sem v vasi Potok vprašal lovca za pot, pa sem zvedel, da je cesta proti Kuželjskim stenam zaradi plazu zaprta. Moral sem se z avtom vrniti nazaj, par sto metrov za Banjo loko pa sem zavil levo pri leseni skulpturi medveda in lovskemu domu za smer Stružnica.

Slika Slika


Od tam pa po makadamu proti jugu, nato pa proti zahodu mimo dveh gozdarskih koč. Par sto metrov za drugo GK sem zavil levo in na koncu ceste na obračališču parkiral: N 45 29 32, E 14 24 22.5

SlikaNato pa po strmi vlaki naravnost navzgor. Pri Y razcepu sem zavil levo. Strmina je tu še hujša. Na vrhu se že vidi pravi vrh.

SlikaSpustiti se je treba malo nižje na sedlo, nato pa desno spet v hrib. Kolovoza je zmanjkalo, toda kmalu sem prilezel do robu stene na markirano pot. Tedaj pa presenečenje: naravno okno, spodaj pa prepad.

Slika

Slika


Še slabih 10 minut hoje do vrha po markirani poti, spodaj pa vas Kuželj

Slika

Slika


Na vrhu

Slika

Slika

SlikaNa vrhu ni prav veliko prostora, a za antene ga je dosti. Polagalko se da privezati za kako drevo. Naredil sem skromnih 8 zvez na 2m in le 3 na 14MHz.

Nenadoma sta pod steno priletela dva orla, toda fotografiral sem enega, ko je bil že malo oddaljen.

Slika


Toliko o Kuželjski steni

73, Bojan

Odgovori