S5/RG-046 Lisec

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-046 Lisec

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

565m visok hrib leži med Trebnjem in Žužemberkom. Dostop po Dolenjki, izvoz Bič, skozi Zagorico, proti jugu skozi Log pri Žužemberku, Replje, nato pa pri tabli Lisec levo. Tam je že lep pogled na vinograde in zidanice na zahodni strani Lisca. Garmin me je lepo pripeljal po ozkih cestah mimo zidanic pod vrh proti jugu, nato pa po makadamu na južno stran hriba nad zapuščeno kmetijo Kovnice, ki je sedaj počitniška hišica. Tam sem parkiral in po večinoma položnem in ozkem kolovozi odšel do 20 minut oddaljenega vrha.

SlikaTik pod grebenastim vrhom je nekakšno kurišče, klopi, zasilni pulti, konstrukcija iz palic za nadstrešnico in zložena drva. Za kakšno druženje na hribu?

Slika SlikaSOTA vrh je 20m severneje nad kupom kamenja, kjer je zabetonirana mala ploščad. Zraven malo nižje je še ena ploščad s križem in vbetonirano cevjo , na kateri je obešen zvonček. Na to cev sem privezal spodnji del 5m dolge polagalke z GP anteno in naredil 7 zvez na 2m in 2 na 70cm. Na 4m s Francijem nisva uspela narediti zveze.

Slika


Spet mi med aktivacijo ni uspelo narediti nobene fotografije.
Hvala lovcem za odziv, IHX-u pa še za spot

Bojan

Odgovori