S5/RG-037 Škorten

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-037 Škorten

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

755m visok Škorten leži na Kočevskem med Štalcerji in Mozeljem. Dostop skozi Kočevje, v Livoldu naravnost, v hrib, dobrih 500m za Štalcerskim prevalom pa levo na makadamsko cesto. V Geopediji je ta cesta vrisana, v Atlasu Slovenije pa ne. Po dobrih 3km je »Y« križišče.
Tu sem jaz zavil še par sto metrov levo in na velikem obračališču parkiral. Kljub tabli na začetku makadamske ceste je na parkirišču polno pločevink lastnika zmagovalca F1, pa še kaj.

Slika
Parkirišče in kolovoz, po katerem sem odšel proti vrhu

Slika SlikaKolovoz in vejevje na poti. Tudi na gozdnih cestah leži dosti vej, ki so se polomile ob zadnjem snegu. Če po cesti pred teboj še ni nihče vozil, imaš kar dosti dela z ustavljanjem in odstranjevanjem vej s ceste. Ko se je kolovoz končal, sem hodil po spolzkih skalah, poraščenimi z mahom. Nikoli ne veš, se bo skala prevrnila, boš padel v brlog, ti bo zdrsnilo, si boš zvil nogo, …

SlikaSam vrh je manjša jasa, kjer se da postaviti antene, prav velikega razkošja s prostorom pa ni. Naokoli je gozd, vrh ni prav dosti visok, kar oddaljen od običajnih lovcev, pa še rosilo je po malem. Skratka, kar slabi pogoji za 2m FM. Komaj sem uspel spraviti skupaj 5zvez, pa še 4 od teh s HAM-i z Obolnega.

Slika SlikaZa nazaj grede sem našel drug kolovoz, po katerem je bilo hoditi veliko varneje. Ta se konča 50m pred tistim »Y« križiščem. Nasledniki parkirajte na tem križišču, lahko tudi na sredini, pojdite 50m nazaj in nato po v začetku slabo vidnem kolovozu skoraj do vrha.


Še zemljevid: magenta avto, rdeča gor, modra dol

SlikaHvala vsem, ki ste se mi oglasili, pa lep pozdrav
Bojan

Odgovori