S5/RG-026 Kapič

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-026 Kapič

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

902m visok Kapič je bil moj 255 unikaten SOTA vrh. Aktivirala sva ga skupaj z Marijanom S56IAA pred dobrim tednom.

V sredini Kočevske Reke sva zavila desno proti jugu do naselja Borovec, tam pa levo v Briško dolino. Za Dolnjo Brigo sva zavila desno na makadamsko cesto, po dobrem km pa levo še malo po kolovozu, dokler se je še dalo peljati. Najbrž bi bilo bolje, da bi se peljala po makadamu še malo naprej do sedelca na zahodni strani Kapiča.

Odšla sva po strmem kolovozu navzgor do razpotja. Na drevesu je bila slabo vidna puščica za levo, zato sva zavila levo. Čez nekaj časa je zaraščenega kolovoza zmanjkalo in sva zavila naravnost navzgor, iskala prehode skozi grmovje, pod podrtimi drevesi, …

Slika

SlikaSpet sva prišla na nek zaraščen kolovoz, šla malo po njem, nato pa spet skozi grmovje navzgor. Pa spet na kolovoz, po katerem sva prišla pod vrh. Še malo hoje po z mahom poraščenih skalah, pa sva bila na vrhu. Zraven je mala jasica, kje je možno lažje postaviti antene.

Na spodnji 6m dolgi del polagalke (višji del sem zadnjić odlomil) sem nataknil X-30 in žično anteno za KV, toda sredi tedna, nizek vrh, poraščen vrh: malo zvez!. Vedel sem, da bo bolj slabo, a da se nama na začetku na 2m ne bo oglasil nihče, pa nisem pričakoval. Začel sem klicati na 14MHz, kjer sem naredil 6 zvez. Marijan je CQ-jal na 2m, kjer se mu je oglasil Boštjan, ki mi je dal spot za KV. Ker pa ni napisal, da sva skupaj z Marijanom (moja krivda), so bili nesporazumi z lovci. Tako sem z enim lovcem naredil zvezo jaz, z drugim pa Marijan. Pa še tu je lovcev kmalu zmanjkalo in sva pospravila opremo.

Slika

Slika

SlikaSpet sva med aktivacijo pozabila na fotoaparata, pa mudilo se nama je. Za navzdol sva našla drug kolovoz malo zahodneje in ugodno sestopila do avta.

Se slišimo, ko bo spet boljše vreme,
Bojan

Odgovori