RG-057 Limberk

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

RG-057 Limberk

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

687m visok hribček leži kakih 7km zračne črte južno od Grosuplja. Z avtom sem s zapeljal skozi Spodnjo Slivnico, od tam pa po makadamski cesti naprej proti jugu. Na dveh križiščih sem se držal smernih tabel za lovski dom, na tretjem pa sem zavil levo na gozdno pot, voziš na lastno odgovornost. Na koncu ceste je razširjeno obračališče, jaz pa sem zapeljal še 100m levo po malo boljšem kolovozu in pred razpotjem parkiral.

SlikaKo sem pogledal na ročnega Garmina, sem videl, da bi moral parkirati že na obračališču. Peš sem se vrnil tja in odšel proti vzhodu najprej malo navzdol, nato skozi šavje iskal klope, ter nato skozi redek gozd navzgor do vrha. 20 minut počasne hoje s težkim nahrbtnikom. Od še enega obiskovalca sem zvedel, da bi bilo bolje iti skozi Čušperk in po markirani poti mimo Starega gradu na Limberk.

Na 2/3 sem raztegnil polagalko, nanjo privezal X-30, ter vse z veliko težavo dvignil med malo odprtino med krošnjami dreves. Polagalka v vsej dolžini se tu lahko raztegne le v navpični legi po elementih.
Naredil sem 22 zvez na 2m, 6 na 70cm in le eno z Andrejem z Velike Zelenice na 4m. Pet zvez je bilo S2S z različnih vrhov.

Spet sem pozabil na fotoaparat med aktivacijo. Le slika samega vrha z majhnim kamnitim zavetjem.

SlikaHvala vsem za javljanje, Janezu pa še za spot.
Bojan

Odgovori