S5/RG-034 Srebotnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-034 Srebotnik

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Po enem letu sem se spet odpeljal na Rakitno, obiskal že dolgo upokojenega sodelavca in nazaj grede z Novačke gore RG-020 šel še na Srebotnik. Kar ne morem verjeti, da tako lahko dostopen hrib v bližini Ljubljane medtem še ni bil aktiviran od ostalih SOTA navdušenjcev, razen mene 2x..

Na tretjini poti na Rakitno je potrebno zapeljati desno z asfalta na dobro makadamsko gozdno cesto pri tabli »lovski dom«. Po kilometru in pol zaviti desno na prvem odcepu in peljati še km in pol do konca ceste, kjer je obračališče. Tu se obrne in pelje kakih 100m nazaj in parkira avto na začetku strmega, s travo zaraščenega kolovoza, ali na robu ceste. Peš se gre navzgor po tem malo zaraščenemu kolovozu, ko pa tega zmanjka, se je potrebno držati malo levo in nato spet navzgor, kjer je manj zaraščeno. Paziti je treba na skale, ker se ene premikajo in da ne stopiš v kako luknjo, da ne bo težav z gležnji. Od ceste do 786m visokega Srebotnika je kakih 20 minut hoje, mogoče še manj.

Na vrhu je ravnina z jaso, kjer je dovolj prostora za antene. Če imaš dovolj dolge vrvice, lahko drog za anteno privežeš na sosednja drevesa. Na jaso skozi drevesa na robu jase posije tudi sonce, da ni prehladno, čeprav je bil že mesec brez r.

Toliko o dostopu, fotk pa ni, čeprav sem imel Nikona s seboj, pa kar pozabil nanj.

p.s.
Dve fotografiji sta se pa le našli:
Začetek malo poraščenega kolovoza, kjer sem parkiral

Slika


Pa še nenavaden spodnji del drevesa na polovici poti


SlikaLep pozdrav
Bojan

Odgovori