S5/RG-016 Mokrc

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/RG-016 Mokrc

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Danes po službi sem se odpeljal po ubogi Ižanki proti Mokrcu. Ker sem med potjo čvekal po postaji, sem pozabil zaviti na črpalko v kraju z najkrajšim imenom. Saj veste zanj iz križank? Tako kratko je, da si ga lahko zapomnijo. HI, sicer pa pljuvam v lastno skledo, ker je bil moj ded Ižanec. Pod Škriljami sem se spomnil na prazen tank v avtu, pa se mi ni dalo obrniti nazaj, sem raje trepetal vso pot nazaj, da mi bo zmanjkalo goriva. V Škriljah sem zavil desno in na 800m n.m. parkiral, kjer so se na cesti začeli zameti.

Slika

Potem pa peš nekaj časa po kopni cesti, nekaj časa pa po zasneženi z zameti mimo gozdarske koče do zadnjega križišča s smerokazom

Slika


Tu sem zavil od ceste levo navzgor po kopni poti, ki je bila nekaj časa skoraj kolovoz in prišel na vrh veliko preje, kot po zasneženi cesti. To sicer ni pravi vrh za SOTA aktivacijo. Potrebno je iti proti severu navzdol do ceste in potem še malo strmo navzgor do pravega vrha. Vmes so rasle kronce, ki sem jih malo nabral. Toda pri pripogibanju mi je iz srajčnega žepa padla 30cm dolga gumi antena, ki je kljub dolgotrajnemu iskanju nisem več našel. Čez vikend sem na poti z Raduhe tako izgubil teleskopsko anteno za 2m, sedaj pa še to. Neroda pa taka! Kronce se pa niso izgubile.

url=http://www.Slikomat.com/slika/4336342.htm]Slika[/url]

Tu sem izgubil anteno

Slika


Pod vrhom

Slika


Na vrhu

Slika

Slika


Naredil sem 15 zvez na 2m, 2 na 4m z Janezem in Francijem in le 1 na 70cm z Acotom.
Evo mene med aktivacijo

Slika

Slika


Toliko o današnji aktivaciji Mokrca. Do prve črpalke pa mi je le uspelo pripeljati.
Se slišimo mogoče spet v nedeljo.

Lep pozdrav
Bojan

Odgovori