Stran 1 od 1

S5/RG-009 Velika Slivnica

Objavljeno: 08 Nov 2009, 20:30
Napisal/-a s56jaz
Zjutraj sem imel obveznosti v bližini Cerknice in za vsak slučaj v avto vržem še nahrbtnik z postajo in ostalo opremo.
Vremenska napoved je slaba in vremenarji se tokrat očitno niso zmotili saj že ob 6 zjutraj prav nesramno prši iz megle. Sredi dopoldneva je vreme še vedno tako tako. Ali bo držalo ali pa se bo vsak čas ulilo. Kljub temu se odločim, da izvedem aktivacijo hriba, ki mi je najbolj pri roki - Slivnica.
K odločitvi je pomebno prispeval tudi zelo lahek dostop saj za kakšno daljše pranje nisem bil niti najmanj navdušen.
Dostop je opisan že v prejšnjih aktivacijah in je kljub temu, da na vrhu leži nekaj centimetrov snega še vedno otročje lahek.
Seveda, če se pripelješ do parkirišča pri planinskem domu. Druga pesem pa bi bila, če bi se povzpel iz doline po planinski poti, saj je tu prava blatna drsalnica za povrh prekrita z listjem in spolzka kot bi bila namazana z žajfnico.
Na vrhu me pričaka zelo močan veter. Mrzla sapa piha prav zanimivo. Čisto na vrhu te hoče odnesti, ko pa greš nekaj metrov od roba je pa še kar znosno.
Na mokrih skalah si uredim prostor za delo. Drog za anteno lahko postaviš v meter visoko kovinsko cev. Po moje je tam zabetonirana posebej za SOTA aktivatorje. Je kar preveč praktična, kar sem ugotovil šele ob povratku, saj sem v njej pozabil mojo ribiško palico. Za ocvirek sem to opazil šele v avtomobilu, tako, da sem bil prisiljen, vrh osvojiti dvakrat. :?
Vse zveze sem naredil na 144 FM. Trudil sem se še na 18 in 21 MHz, vendar moja vertikalka in 5W očitno nista bila zadosti, da bi se prebila skozi meglo in oblake.
Sta se pa skozi meglo in oblake nekam za mojo vetrovko zelo uspešno prebila vlaga in mraz. Za povrh se po slabi uri dela od zgoraj usuje še babje pšeno. Počasi me mine volja do posedanja na mokrih skalah in prepihu. Oboje mi pride prav za izgovor, zakaj nisem poizkušal še na kakšnem drugem KV bandu.
Hitro zmečem opremo v nahrbtnik in stečem do avtomobila tam pa ugotovim :? ..................... nadaljevanje vam je že znano.

Čarovnice in medveda nisem srečal, razgleda, firbcev in dolgih vez tudi ni bilo.
Ja to je bil pa res en bolj kilav dan za potepanje po SOTA hribih.

S56JAZ