Meni nic, tebi nic sem pograbil postajo, nahbrtnik, blokec in portable yagico ter odsel od doma.
Avtomobil sem sem pustil v Podkraju ter se podal na pot proti Strelicam. To je travnata povrsina v vznozju obeh hribov; Srednje gore ter Streliskega vrha. Slednji hrib zal ni na SOTA seznamu zaradi neizpolnjenega kriterija 150m. Ali je sedlo med obema hriboma previsoko za 10m ali je Sreliski vrh prenizek za 10m pa presodite sami

Pot vzpona bi lahko poimenoval "diretissima". Pasnik je veliko bolj slikovit poleti kot pozimi. Tu se pase živina, cvetijo 1001 rozica. Mogoce me vezejo prelepi spomini, ko sem se kot otrok pomagal pri opravilih kosnje

Tik preden se zacne gozd je tudi pes pot proti zahodu, ki vodi do podruznicne cerkvice Sv. Duha. Zelezna kapa je ostanke vojne na tem obmocju.
Od tu naprej se pot zacne strmo vzpenjati. Hrib je poln jesenskega listja in trave,in v kombinaciji s snegom je zelo zoprno stopat. A na vrh sem vendarle prisel. Dejaven sem bil cca 40min na 2m in 70cm frek. pasu. Sestavil anteno ter zacel z delom. Poleg nekaj "normalnih" zvez sem naredil se nekaj S2S zvez. Ko je postala koza na prstih rozasta, sem se odlocil za sestop v dolino na struklje