S5/TK-019 Špik

Moderator: s58r

Odgovori
S56WDN

S5/TK-019 Špik

Odgovor Napisal/-a S56WDN »

Živjo

Ker je bilo vreme danes v dolini prelepo me je po aktivaciji TK-017 in seveda prijetnih 23 stopinj v avtu pot preko Idrije peljala preko Godoviča v smeri Črnega vrha do končnega cilja S5/TK-019.
Ker je odločitev padla na hitro sem se spet prepustil Garminu :D
In na koncu se je izkazalo kot zelo dobro.Ko sem zavil desno iz asfaltne ceste sem se držal še samo desno(očitno drugače kot Miloš) Uglavnem cesta me pripelje dokaj visoko nad en hud prepad :o ,ko stopimiz avta mi vzame sapo zaradi hudo močnega vetra po drugi strani pa zaradi prepada. Še vedno mi ni jasno al bom resmoral prenašati tak veter na vseh prepadih??!
Grem okoli avtomobila in se vsedem na sopotnikov sedež ter se vprašam....mi je res treba u tale orkanski veter? Rečem si tle smo in gremo :) takoj po prvih korakih vidm da samo z gojzarji odpade vrh,iz ruzaka hitro potegnem sredinske dereze in hajde levo na potko ki pelje rahlo navkreber v hrib.Po nekaj uspešno premaganih zametih suhega snega mi pogled začne uhajati na levo proti strmemu bregu.Rečem si res nimam ceu dan cajta da bi hodil po nekakšnih poteh,kratek pogled na gps mi pove da sem neposredno pod samim vrhom,loči me samo poledenel strm breg breg.Še enkrat zategnem dereze hajde v breg,malo cikcak malo z hojo postrani se prebijem do vrha.Res je narava čisto nekaj drugega kot pri nas.Temperatura -7 in očitno dovolj vlage je pripomoglo k temu da je bilo drevje zmrznjeno in lepo v ivju.Pri postavljanju kaj hitro ugotovim da moji klini nebodo stali v snegu saj imajo premalo oprijema.Moj stolp z 4 el. yagico privežem kar k rogovilastemu drevescu ki je na samem vrhu. Zveze se lepo nizajo in tudi Martin OE8KKK ki smo ga navdušili z soto se že veselo oglaša Slovenskim aktivatorjem.Veter tukaj malo izgubi svojo moč a drevje preteče poka in škriplje.Na 70cm je zlo švoh tko da počasi pospravim aluminij v ruzak preverim dereze in počasi predvsem pa previdno po strmem pobočju.Malo preden pridem na potko kjer sem jo zagrizel naravnost v breg pride močan sunek vetra in v tistem nekaj močno poči......in jaz z pulzom 200
prestrašeno gledam v bukovo vejo ki jo je odlomilo in je padla dobra 2m stran od mene.Globoko vdihnem in si rečem še ma me nekdo rad :).
Do avta me loči še bekaj zasneženih korakov in bom na toplem.Veter tukaj spet kaže svojo moč tako da ko pridem do avta je prva stvar da ga užgem ;)
Hitro vržem nahrbtnik v avto razujem še podkovane čevlje in hajde na toplo.Sledi malo adrenalinske vožnje nazaj do asfaltne ceste in gas levo proti Godoviču.
Malo od odcepa za Cigansko jamo na cesti zagledam na cesti srno ki se mi lepo umakne pod cesto a v naslednjem trenutku.......bummmm no očitno ni bla sama :(
Zapeljem na rob ceste in preverim kaka je situacija..no saj bo.luči cele namesto maske luknja tablica malo kriva a glej vraga srne pa ni blo na cesti :( spet nebo divjačinskega golaža za novo leto!
Pokličem taplave da pridejo popisat,saj bojo drugi plačal :) jaz pa vzamem lučko in gasa za srno.Pod cesto je bila vidna močna sled kako se je odvlekla med grmovje,ampak jo jaz nažalost nism najdu.Ko pridem nazaj na cesto kmalu dobim na obisk soseda-lovca ki me je videl kako svetim po gozdu.Vzame pušo tavelk reflektor in kmalu iz grmovja privleče srno.
Malo pokramljava in pove da imajo v zadnjem času nenaravno VELIKO VOLKOV.Tako da previdno na tem koncu!
Pridejo taplavi popišejo in že se peljem novim dogodivščinam naproti.V Žireh se na debati dobim z novopečenim hamom in hkrati že sota aktivatorjem in lovcem Mihom-S54KM.

zaključki:
kljub zarašenemu vrhu dovolj prostora za postavitev antene in tudi zveze lepo laufajo
jutri moje dereze dobijo daljše zobe-patent by me :D
nujno jutri kupiti obrazno masko-podkapa ne pride upoštev
TK regija neboš se me še takoj znebila :D

slike sledijo
Zbiram tolarje in evre kovance ter bankovce :) tako da če ima kdo kaj zame bom zelo vesel
Odgovori