S5/TK-043 Jelenk

Moderator: s58r

Odgovori
S57MS
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 22:37

S5/TK-043 Jelenk

Odgovor Napisal/-a S57MS »

Po aktivaciji Laščka sem se vrnil po isti cesti do vasi Pri Cerkvi in nekoliko niže na glavni cesti zavil desno proti Banjšici . Prepustil sem se garminu ,ki me je do Banšice pripeljal brez kakšnih posebnih ovinkov.

http://shrani.si/f/3D/Xy/3ozOoLrO/lascek-banjsice.png

Nadaljeval sem po lepi razgledni cesti do naselja Bate kjer sem zavil desno proti zahodu. Garmin me je vodil v gozd kjer sem zavil levo navzdol po ozki asfaltirani cesti in nato navzgor do kmetije Ravhar.

http://shrani.si/f/1z/sg/eVvr1Hi/banjsiceravhar.png

Prijazni gospodar mi je dovolil parkirati na njihovem dvorišču in mi razložil pot do vrha Jelenka. Za njihovo hišo sem našel kolovoz po katerem sem s precej velikim tempom kljub težkemu nahrbtniku kmalu prišel na travnato jaso. Tam sem zavil desno proti severu in nato malo bolj vzhodno nadaljeval do skalnatega grebena . Tam stoji drog za zastavo , odpre pa se tudi razkošen razgled proti severu in vzhodu. Do vrha me je čakalo le še nekaj minut skozi trnje in skakanja po skalnih blokih. Naredil sem nekaj fotk zahajajočega sonca in postavil vertikalno anteno saj za kaj drugega tam gori ni prostora. Uspelo mi je narediti le nekaj zvez na 20m in kasneje z Marjanom S56IHX še na 10m in 2m. Kasneje mi je sestra povedala , da je bil Jelenk ( ali je morda še vedno ) sveta gora oziroma svetišče poganskih starovercev . Aktivacija S5/TK-043 je bila bolj kratka, ker je proti večeru postalo precej hladno. Vrnil sem se do kmetije kjer sem imel avto in se z naslednikom kmetije spustil v dolg klepet . Razkazal mi je hlev z govejo živino in ovčjo čredico z dvema mladičkoma starima tri dni. Rekel sem mu , da se bom še vrnil čez kakšno leto ali dve pa me je povabil naj pridem čez kak mesec kaj bi toliko čakal. Kmetija je na samem in so očitno veseli vsakega obiskovalca za klepet. Mimogrede je še omenil da on pride po bližnjicah do vrha Jelenka v 12 minutah . Jaz sem s težkim nahrbtnikom potreboval še enkrat toliko pa tudi ne prav počasi. Tako se je dan turboaktivatorja po treh aktivacijah na Banjški planoti končal v temi le še vožnje je ostalo precej. Še nekaj slik z Jelenka


https://get.google.com/albumarchive/109 ... uNMA7tH3hE

73

S57MS Marko

Odgovori