Stran 1 od 1

S5/TK-032 Sabotin

Objavljeno: 16 Jun 2014, 10:09
Napisal/-a s53x
6. SOTA S5 rojstni dan je treba na primeren način obeležiti.
Najlepši način je ta, da izvedeš eno od SOTA aktivacij.
Nedelja je itak dan za počitek, oziroma za rekreacijo. Na tak ali drugačen način. Meni je bolj prijeten drugačen način. Na zraku. In tudi 609 m visoki Sabotin je dovolj na zraku, da ga izberem za cilj obeležitve našega praznika.
Pot do vrha je sila enostavna. V Solkanu pred mostom za Goriška Brda je na levi parkirišče in s tem že tudi ena od prvih markacij. Če jim sledimo do prvega cestnega ovinka pridemo na stezo, ki nas po dobre pol ure hoje pripelje na Sabotin, do ostankov cerkve sv. Valentina. Vrh je sicer še dobrih 10 minut hoje oddaljen, vendar je hoja po grebenu, kjer je na desni pod nami smaragdna Soča, tako prijeten, da skoraj prehitro mine.
Sam sem se do vznožja hriba sicer pripeljal s kolesom, ga zaklenil za prometni znak ob cesti in nadaljeval proti vrhu v gojzarjih.
Aktivacija sama je bila tako kot že nešteto drugih. Oglašajo se standardne postaje, ki jim ni težko razbrati švoh QRP signalov, nekateri se sicer tudi malo delajo, da te slišijo, vendar je za vseh dovolj veselja. Kljub temu, da je na vrhu prijetno pihalo, je sonce tako žgalo, da nisem zdržal več kot pol ure na njemu.
Moj prispevek h praznovanju sem primaknil. Zadovoljen jaz, zadovoljnih okoli 20 korespodentov, zadovoljni vsi.

Fotografije.

Slika