S5/TK-005 Mrzovec

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

S5/TK-005 Mrzovec

Odgovor Napisal/-a s53x »

Par beseded še s te strani, da ne zarjavi server.

To je prav neverjetno. Med pospravljanjem omare sem našel en zaprašen nahrbtnik. Pogledam vanj in glej oštja, noter je SOTA oprema. Pomislim, da bi bilo dobro, če ga malo prezračim.
Mrzovec je 1410 m visoki hrib na Trnovski planoti. Čeprav nanj ne vodijo markirane poti ni težko dosegljiv, saj peljejo skoraj do vrha lepe in široke gozdne ceste, z odlično makadamsko podlago.
Tokratno aktivacijo sem začel s kolesarskim vzponom iz Nove Gorice, kar je na koncu zneslo dobrih 53 km poti in nesramnih 1350 višinskih metrov. Pravzaprav je bolj nesramna teža nahrbtnika kot pa sami višinci. Ture, ki jih delamo gorski kolesarji so večinamo okoli 1000 vm, na kar se telo počasi navadi in potem je vsak dodaten višenec odveč.
Na bandu sem bil le dobrih 20 minut, saj se je kljub drugačni napovedi na hitro stemnilo, ohladilo in v trenutku je začela padati sodra. Iz 15ºC na 5ºC v samo nekaj minutah.
Narejeno je le okoli 20 zvez, počakal sem pač samo še na Roya in na hitro spakiral ter se skril pod drevesa. Žična antena, ki je bila zavezana na vrhu trigonometrične točke je malo počakala in čez pol ure smo vsi skupaj odhiteli na toplo v dolino.

Slika

Slika

Še par slik.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori