Izhodišče je na Cerkljanskem vrhu. Iz Loke preko Poljanske doline do Kladij, tam pa ne v Cerkno ali na Ermanovec, temveč levo. Parkiram na razširitvi s smetnjaki, le nekaj 100m pred kmetijo Na Ravan, kjer prodajajo sir. Običajno precej živčen pes je bil tokrat v ogradi, zato brez težav prečkam dvorišče kmetije in se po cesti mimo opuščene kmetije Polanc, pod Plužensko goro s pretvornikom in tudi opuščene domačije Slabe povzpnem do kapel'ce (rdeča sled).

Od kapel'ce do kote 1041 me čaka prečenje travnika s travo, ki sega preko pasu. Kljub stezici, sem moker ko miš. Kasneje vidim, da bi bilo bolje, če nebi zavil mimo Slabeta, temveč ostal na cesti in jo mahnil v ovinku med Slabetom in Otaležem proti vrhu, saj so bili tisti tereni že pred časom pokošeni.

Na prehodu iz travnika v gozd me čaka goščava. Znotraj je nekoliko bolje, a je vseeno potrebno očistiti nekaj podrasti, da si postavim PPS.

Band je petkovo živahen. Večji del stari znanci, a tudi nekaj novih znakov. S končnim izkupičkom sem zadovoljen, razen z 24MHz, ki je praktično mrtev. Bo potrebno še nekaj testov, če se sploh splača ukvarjati s kako posebno anteno za ta band.
Vračam se ob spodnjem robu travnika v želji, da poiščem pot, ki je označena na karti (zelena sled). Hitro se pokaže, da iz te moke ne bo kruha. Nekaj časa se pot da slediti, nato pa izgine v goščavi precej neurejenega gozda. Ni mi ostalo druge, kot da poiščem najvarnejši direktni spust do gozdne ceste, po kateri se vrnem do izhodišča.
Hvala za zveze in do prihodnjič! Slike v večjem formatu najdete tukaj.