Stran 1 od 1

S5/TK-013 Javornik

OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2012, 13:50
Napisal/-a s57xx
Na Javornik, TK-013 se odpravim po uspešno zaključeni aktivaciji Špika. Manj hoje, kot sem načrtoval, mi kljub kratkemu dnevu omogočajo dodatno aktivacijo v turbo stilu.

Slika

Izhodišče je prostor pod Pirnatovo kočo na Javorniku. S ceste Črni Vrh – Col me usmeri kažipot desno. Sprva asfaltan cesta se kasneje spremeni v makadam, ki je na senčnih predelih spremenjen v pravo bob stezo. Še dobro, da ni kakega hudega nasprotnega prometa. V dobrih šestih kilometrih od odcepa pridobim približno 300 višinskih metrov. Od izhodišča proti vrhu je pot enostavna, le na led je potrebno paziti.

Slika

PPS postavim na znanem mestu. Prostora za antene več kot ga potrebujem. Tu smo pred dobrimi tremi leti imeli celodnevno aktivacijo z Jurijem in Ivanom. Kako hitro gre čas! Od takrat me še ni bilo tu gori . Tokrat je teren skoraj suh, le tu in tam se skriva kaka lužica – posledica talečega se snega.

Slika

Hitro postavim opremo in oddelam vse, katerim sem interesanten. Ko se skrije sonce za oblake, me mraz opomni, da smo šele januarja. Zato se po zaključku, doli v koči, še kako prileže vroč čaj z nekaj antigripina. Čaka me še podrsavanje po ledenih kolesnicah proti glavni cesti in umirjena vožnja proti domu.

Hvala za zveze in spote! Nekaj slik v večjem formatu je v galeriji.