S5/TK-022 Sivka

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

S5/TK-022 Sivka

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Celodnevno SOTA potepanje na zadnji dan zimskega obdobja sem pričel na znani in lahko dostopni Sivki, TK-022. Ta dan bo bolj posvečen testiranju opreme in uživanju v pile-upih, kot pa pohodniškim užitkom.

Slika

Do izhodišča pri kapelici in spomenikom na Mrzlem vrhu pridem po znani cesti skozi Žiri in nato v smeri Idrije. Na Ledinskem razpotju desno v smeri Ledin in nato proti Mrzlemu vrhu.

Slika

Pred mano je dobrega pol kilometra kratek pohod, kjer ne premagamo niti 50m višinske razlike. Ob poznani poti čistijo gozd, zato se prebijam preko podrtega drevja in vej. Vrh Sivke je še vedno tam, kot je bil – sredi smrekovega gozda. Kot običajno se umaknem kakih 70, 80m južneje, kjer postavim PPS. Kljub jutranjemu mrazu sonček že prijetno greje.

Slika

Band je živ, tako da zveze hitro polnijo log. Kot običajno je večina starih znancev, a se pojavljajo tudi novi znaki, od katerih bodo nekateri postali stalni spremljevalci v prihodnje. Med delom me preplaši srnjak, saj sem se mu očitno postavil na običajno pot. Komaj odvije in izgine za robom travnika v smeri domačije malo niže.
Takoj, ko se naval umiri pospravim in se vrnem proti avtu ter naprej proti Vrhovčevemu griču. Dan bo še dolg …

Hvala za zveze in spote, nekaj slik je v galeriji.
Jure S57XX

Odgovori