S5/TK-002 Matajur

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/TK-002 Matajur

Odgovor Napisal/-a s57x »

Že na Ratitovcu smo se dogovorili, da gre naša »mala, ali odabrana« pol desetnija, ob prvi priliki ponovno v hribe. Kaže, da se je tudi vreme ravnalo po naših željah, saj je bilo to soboto ravno pravšnje za obisk nižjih gora. Snega je bilo višje v hribu ravno prav, da smo si sproti čistili blatno obutev.
Seveda sem tudi tokrat primaknil SOTA lonček in za cilj smo izbrali Matajur. Odločili smo se za pot, ki je bila za večino nova. Na Livku zavijemo desno proti Avsi (krogec št. 1), pot je dobro označena in ne moremo zgrešiti, primerna je tudi za »normalne« avte. Zapeljemo še naprej od bivše karavle, ki je označena na zemljevidu. Na križišču (krogec št. 2) nas tabla usmeri levo. Takoj smo pri koritu, nadaljujemo še par deset metrov, kjer lahko pustimo avto. Steza proti vrhu se odcepi desno. Lahko pa bi nadaljevali po poti in prišli do Doma pod Matajure, tudi od tod smo hitro na vrhu.

Slika

Slika

Na grebenu zoprno piha. Očitno je sezona kratkih rokavov mimo. Temu primerna pa je panorama:

Slika

Slika

Za PPS izberem ravne kamne, verjetno ostanke škarpe, pod vršno piramido. Nov fiberglas pritrdim kar za »smerokaz«. Veter je tako močan, da lahko postavim center dipola samo kake 3 metre od tal. Še dobro, da sem se tokrat odločil za to anteno – v skrajnem primeru bi jo pač pritrdil za piramido, vertikalke gotovo ne bi mogle dvigniti na zadovoljivo višino, saj je ror sila elastičen in se lepo usloči.

Slika

Že na prvi CQ se oglasi Laci HA7UG, ki me tudi spotira. In potem je šlo več ali manj kot namazano, I/FV-319 ni ravno pogosto v etru. Že nekaj aktivacij mi povzročata težave dve postaji, nisem še čisto prepričan, če sumim pravi. Njuna signala se enostavno zlijeta v popolnoma nerazpoznavno celoto. Ko bi eden vsaj za trenutek kasnil ! Nekaterim še vedno ne kapne, zakaj v taki »gužvi« ne gremo takoj na oddajo. In kličejo, kličejo, … Rezultat je znan.
Kolegi me čakajo v kapelici, mislim, da so se posvetili važnejšim poslom, kot je moj. Vsake toliko kdo pride pogledati, kako mi gre delo od rok. Počasi se bodo še zastrupili, zdi se mi, da Tadeja že postaja brontozaverček.

Slika

Za konec še en gasilska pol-desetnije, ki se je v dolino vrnila preko Kolovrata in čez prelaz Solarji.

Slika

73 es cu Jurij, s57x

Odgovori