S5/TK-016 Špičasti vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/TK-016 Špičasti vrh

Odgovor Napisal/-a s57x »

Stari rek, da v tretje gre rado, se tokrat ni izkazal za pravilnega. Ali pa izjema potrjuje pravilo, kakor komu »paše«. Danes nam je bilo vreme resnično naklonjeno, na trenutke smo celo ugotavljali, da je pretoplo in pomodrovali, da se nam bo to še maščevalo. No, če smo se 52 leta, ko sva z Dominikom že tlačila Zemljo, iz idrijske kotline prekopali z lopatami, se bomo s plugi in podobno opremo tudi. Morda kakšen dan kasneje, pa vseeno. Konec sveta bo itak šele 21.12.2012.
Upal sem, da se bomo lahko zapeljali nekoliko dlje, kot zadnjič. Pa ni bilo nič, je več snega, kot decembra. Par zanesenjakov je poskušalo, vendar je moralo pustiti konjičke prav hitro ob (in kar na) cesti. Dominik, Ivan in Jure so jo navezali, da bi se kresalo, če bi bila cesta kopna. Sam pa sem skrbno beležil njihovo početja.

Slika

V rekordnem času (pregledal sem vse posnetke poti in ne govorim na pamet) smo dosegli greben, podahnili smo toliko, da sem naredil zabeležko:

Slika

Brat jo takoj mahnil proti vrhu, da je poskrbel za kvalitetne stopnje s svojimi gojzarji št. 47, z Juretom sva se nekaj zaklepetala in je nama tudi Dominik hitro pobegnil v višave. Kar naenkrat opazim, da ima Jure svetniški sij. Če ne verjamete, si natančno oglejte posnetek:

Slika

Bodo že odgovorni proučili, kaj je na tem.
Prav hitro premagava še zadnji, strmi del, po katerem je vrh dobil ime. Decembra smo imeli tu kar nekaj dela, da smo izdelali varne stopnje. Tokrat je sneg ves južen, le tu pa tam je predrt do ledene podlage.
Više gre samo po stopnicah.

Slika

Ena gasilska za začetek: Ivan in Dominik, v sredino pa Xa

Slika

O KV delu (in seveda o vsem, kar pritiče poročilu o aktivacij) bo več napisal Jure. Špičasti vrh je prijazen do aktivatorjev, klopca nudi zadosti udobja tudi tistim, ki imajo težave s hrbtenico. PPS je izgledal takole:

Slika

Antena je standardna, vprašanje je, kateri stolp je tukaj višji:

Slika

Za UKV delo sva imela tokrat IC-706 in nekaj več aluminija, zato tudi boljši signal.

Slika

Ne me spraševat, kaj vse je v škatlah

Slika

Na UKV sem bolj poredko in težko sodim o tovrstni aktivnosti. Mislim pa, da se s takšno aktivnostjo in srčnostjo deklet in fantov ne more pohvaliti nobeno drugo združenje! Gotovo temu ne botruje samo prijazno vreme. (me pa kot financ ministra RK SOTA S5 malo jezi, da sva letošnjo članarino poravnala samo 2 (dva))
Škoda, da lepe stvari trajajo le kratek čas. Če se prav spomnim gre nekako takole:

Na hribčki je en lonec (bi rekli Off)

Slika

In je pravljice konec (and clear)

Slika

Do avtov smo se vrnili po drugi strani, malo po zgaženem, malo po celini. Brzina pa je bila takšna, da sem uspel pritisniti na sprožilec šele, ko se je na obzorju pokazal JA-001.

Slika

Hvala vsem za zvezo in upam, da se kmalu slišimo!

73 Jurij, s57x

p.s. moj šal ni kakšna modna pritiklina fotografa, preganjal sem vneto grlo :)

Odgovori