S5/TK-035 Jelenk

Moderator: s58r

Odgovori
s57x
Prispevkov: 272
Pridružen: 09 Jun 2008, 15:40

S5/TK-035 Jelenk

Odgovor Napisal/-a s57x »

Dolgoročno planiranje je precej tvegana stvar, kadar pa je posredi še vreme, se vse skupaj lahko zakomplicira. Tokrat so vremenske napovedi že nekaj časa »strašile« s slabim vremenom, bolj ko se je približevala nedelja, slabše je kazalo. Nazadnje je Pro-Vreme obljubilo, da bo začelo deževati ob 13:03; odločitev je bila lahka, saj bom do takrat že pod streho.
Še v mraku se odpeljem proti Idrijskim Krnicam. Kar obetavno je, brisalce je potrebno vključiti le vsakih par minut. Tolažim se, da pač pada »iz megle«. (ja, le od kje pa naj bi?) Še preden pridem na planoto, se znajdem v megli, ki je mestoma tako gosta, da vidim le par metrov pred sabo. Vestni domačini so vsa križpotja opremili s tablami, tako da tudi »tujec« brez večjih težav najde pot na vrh. No, meni je sicer više gori v gozdu uspelo zgrešiti cesto, v ostrem desnem ovinku sem zapeljal kar naravnost navzgor po stari vlaki. Se pač zgodi, če se nalepiš na šipo in »buliš« meter pred sabo. Izogneš se »kanjonu«, zgrešiš pa pravo pot.
Na vrhu je vsake toliko malo zapihalo, ravno prav, da mi je veter pomagal pri pritrjevanju »strehe«, pa še megla je manj gosta. Ker nisem čisto verjel napovedi, sem na veje smreke, ki raste na vrhu, privezal ponjavo, spodaj pa sem uredil bolj ciganski PPS!

Slika

Tisti stari rek, da pod drevesom dvakrat dežuje, še vedno drži! K sreči je vreme zdržalo in je ves čas padal le »kondenz« s smreke. Vsake toliko me je sicer malo poškropilo s strani, bolj v opomin, da bi bil čas, da me sreča pamet.
S postavljanjem antene za 80m v smeri S5 ni nobenih težav, od vrha proti gozdu na severu je ravno pravšnja dolžina za en krak, proti jugu, v ravan pod vrhom, pa je prostora na pretek. Ker mi prepisovanje zvez s papirnega loga v računalnik ne diši, sem vzel s sabo malega Asusa, ki je prav prijetna stvarca, ko se enkrat navadiš male tipkovnice. Papirnati log, ki sem ga imel za vsak slučaj, je bil itak zaradi vlage kmalu neuporaben.
Žal moja SOTA aktivnost pred tekmovanjem ni obrodila nobenih sadov, morda so bili krivi mali vati, ali pa so lovci po EU še spali. Bolje je bilo v KVP. Nekaterim je S50AAA/p povzročil nekaj malega zadrege, parkrat je en A zmanjkal in marsikomu se je tisti / za trenutek skril na tipkovnici, :D Par postaj žal nisem mogel doklicati; v dvo, tro in »več« bojih, sem seveda vedno potegnil »ta kratko«. To ni SOTA aktivnost s hriba, ko si vendarle vsaj nekaj časa »ta glavni«.
Kljub piškavemu vremenu je bilo zabavno, mraz in vlaga sta sicer naredila svoje in telegrafija ni bila ravno vzorna (kljub mašini delam pretežno kar peš). Nekaj hamov, ki sem jih delal prejšnja leta, tokrat nisem slišal. Upam, da je za odsotnost kriva le malo slabša reklama. Presenetil me je šepetavček S59D z izrednim signalom – je zamenjal kategorijo? Nekaj signalov je bilo tako močnih, da je RX kar počepnil. S Tonijem, ki bi mi bil množitelj 55 sva se slišala šele v ponedeljek – po telefonu; tudi tokrat so Kobalove planine opravile svojo negativno vlogo! Postaja (kakšna postaja, model, ki upravlja z njo!), ki običajno ne posluša, se tudi tokrat ni izneverila slabim navadam (predlagam poglobljen študij Etike …).
Verjetno bi tiste, ki imamo male mišice, skrajšanje tekmovanja nekoliko prikrajšalo. Precej več se zamudimo s klicanjem postaj, kot drugi, pa še pohodijo nas kaj hitro. Velika moč v tem tekmovanju pa je resnično nepotrebna (jasno pa mi je, zakaj jo imamo).

Slika

73 in CU v pomladanskem delu! Jurij, s57x

p.s. deževati je začelo res malo po 13. uri!

Odgovori