S5/TK-009 Suhi vrh

Moderator: s58r

S5/TK-009 Suhi vrh

OdgovorNapisal/-a s51zj » 11 Jul 2009, 06:33

S5/TK-009 Suhi vrh

Da ne bo ostala brez besed in slike najina prva skupna aktivacija, sledi kratko poročilo. Z bratom Iztokom S53IZ sva se odločila skupno aktivirati Suhi vrh, 1313 m visoki (najvišji) vrh Nanosa s SOTA referenčno številko S5/TK-009.

Slika
Z nama je šla tudi moja draga, ki je tokrat s svojim bolj »terenskim« avtomobilom prevzela tudi vlogo prevoznika, saj smo se odločili, da se vrhu približamo po gozdni cesti iz severne strani. Iz Postojne mimo Postojnske jame in Pivke jame odpeljemo do Bukovja, tam namesto proti Predjami zapeljemo na cesto ki vodi proti Podkraju in Hrušici. Že po kilometru je označen odcep levo za Nanos. Ves čas sledimo tem oznakam. Na enem od razcepov nas smerokaz napoti na zgornjo cesto z oznako Nanos Suhi Vrh. Pot bi bila prevozna tudi z običajnim osebnim avtomobilom. Ko prispemo do razcepa, ki usmerja levo na Suhi vrh, naprej pa k Vojkovi koči, parkiramo. Od tu smo v slabe pol ure pešačenja po planinski poti skozi gozd na vrhu, ki je tudi rob grebena, zato se odpira kar lep razgled na postonjsko stran. Kamnita oznaka vrha je na robu grebena, znamenje z oznako vrha (x) pa je par korakov stran med drevjem.

Slika Slika Slika

Tu mi pripade mesto ob lepi kamniti mizici v naravni senci, Iztok pa si pps uredi nekoliko vstran vendar si je moral, ker so drevesa ob katerih se namesti brez listja, senco ustvariti s platnom.

Slika Slika
S seboj sva za poizkušnjo vzela tudi ecovo HB9 za 50 MHz in jo namestila na mojo polagalko skupaj z žično vertikalko. Iztok je svoji HB9MTN za 144 in 433 Mhz namestil na drugo palico. Prostora na vrhu bi bilo dovolj tudi za dipol na 7 MHz.
Slika
Sam sem pričel z delom na 10 Mhz Iztok pa na 144, vmes je poizkušal tudi na 433 in 50 MHz. Ko sem zaključil s KV sem tudi sam poklical še na 2 metrih in naredil nekaj zvez. Za poizkus še na 50 MHz je zmanjkalo časa, tako da je bila Iztokova zveza na temu bandu edina. Začelo je namreč kapljati, tako da smo ekspresno pospravili in v rahlem dežju sestopili do avta.

Skupaj sva naredila 49 zvez. 28 QSO na 144 MHz (FM, ena pa SSB), 1 QSO na 50 MHz/ssb in 20 QSO na 10MHz/cw. Pet zvez je bilo S2S.

Bilo je lepo. Vsem hvala za zveze, in spote.

73
Sergej, S51ZJ
Iztok, S53IZ
s51zj
 
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 16:48

Vrni se na TK - Trnovski gozd, Idrijsko hribovje, Kambreško

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron