S5/PK-029 Temnjak(Vinska gora)

Moderator: s58r

Odgovori
S57MB
Kraj: JN76NI VELENJE

S5/PK-029 Temnjak(Vinska gora)

Odgovor Napisal/-a S57MB »

Zadnji dan lepega vremena ta teden(no tako so vsaj omenili vremenoslovci)zato sem se odločil oditi na hrib ,ki je le nekaj km proč od doma.V vinski gori se mi pridruži tudi prijatelj radioamater,ki ga je malo zanimalo kako poteka takšna aktivacija ,čeprav je že veliko slišal o tem.Z avtom se odpeljema iz vinske gore proti lovski koči na Lopatniku.Od tam naprej pa se je avto kar tresel,saj je bilo v nadaljevanju kar precej"makadamsko razrita cesta".Prispema do kmetije Osrečan,ki bolj kot ne sedaj pogosto sameva.100m pred kmetijo že opazima tablo v kateri smeri je najin cilj.Zlagoma se pot vzpenja čez travnik v gozd.Po gozdu se do vrha vije lepa široka pot-ponekod tudi cesta.Kar naenkrat pred seboj zagledava klopco,smerokaze na katerem stebričku je bila tudi vpisna knjiga.Ker je listje odpadlo,sem kar blizu klopce postavil stolp na kateri so bile hb9mtn in pet elementna yagi antena za 433mhz.Malo naprej od moje lokacije je bilo drevje bolj redko,toda nisem se obremenjeval s tem.Prostora je za postavitev tudi antene za kv.Ker sem imel še nekaj časa na zalogi,vreme kot naročeno se s prijateljem zapleteva v pogovor in "mene kot človeka ki veliko sprašuje" je zanimalo od kod temu hribu ime Temnjak.Povedal mi je ,da je hrib dobil ime po tem ,kjer je včasih(ko je bilo še bolj zaraslo)in še sedaj ko vse ozeleni v gozdu prava tema.Ura se bliža napovedi,zato začnem.Vztrajam skoraj eno uro v lepem vremenu,toda nabere se okoli 12 vez od standardnih lovcev.Začneva z pospravljanjem in počasi odideva do avtomobilov.Po poti pa mi seveda ni dalo miru,da ga nebi vprašal o vtisu,ki ga je dobil.Bil je navdušen in verjetno se bo kaj kmalu slišal njegov znak po frekvenci.Čeprav mi je rekel da to leto še ne....glavno da bo...
Upam ,da mi bo še lepo vreme dovolilo oditi na kakšno aktivacijo malo višje.No pustimo času čas.Pa lp 73 de S57MB-Boris
Priponke
ne grem na kolena......HI
ne grem na kolena......HI
DSC04263.JPG (150.21 KiB) Pogledano 1963 krat
V elementu
V elementu
DSC04262.JPG (148.26 KiB) Pogledano 1963 krat
VRH
VRH
DSC04258.JPG (157.34 KiB) Pogledano 1963 krat
Odgovori