S5/KS-016 Rzenik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

S5/KS-016 Rzenik

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Joj, joj, joj!
21 aktivacij Rzenika, pa nobenega poročila. Tudi na splošno je poročil čedalje manj, tudi mojih. Mea culpa.
Že lani sva se menila s Sabino za Rzenik, pa nikakor nismo mogli uskladiti termina. Zato sem se odločil iti sam. Z avtom na Veliko Planino čez Kranjski Rak, mimo parkirišča Ušivec in naprej proti Dolu. Od razcepa za Konjščico je cesta slabša, vožnja pa počasnejša. Pred planino Dol sem parkiral in odšel navzdol do poravnanih smernih tabel.

Slika


Po gozdu v smeri Konja je pot kar strma. Skale so bile zaradi dežja ponoči kar spolzke. Pri Mlakarjevo bajti se teren malo izravna. Fotka bajte, mene in zadaj Rzenik.

SlikaKlopce na skalah malo pred bajto

SlikaSmerni tabli, da veš kje gor, kje dol

SlikaNapis z višino na bajti

Slika


Od mlakarjeve bajte sem šel proti severu v smeri Konja, na polovici poti pa sem zavil levo pri smreki na desni strani z obledelim napisom na višini 3m. Potrebno je zelo paziti, da ga sploh opaziš. Par let nazaj sem ga spregledal in takrat nisem uspel priti na vrh. Tudi odcep na levi strani je komaj opazen, pot pa kar zaraščena oziroma je ruševje poležano zaradi snega od zime. Nekje se je kar težko prebiti skozi.

Slika


Medtem se je dvignila megla in po robu nad steno Rzenika se čez ni videlo prav nič. Tudi fotografiral sem ti malo, čeprav je bilo motivov veliko.

Slika

Slika

Slika


N vrhu sem v megli naredil 11 zvez na 2m, po 1 na 70cm in 4m, 3 na 6m in 4 na 10m. Razen dveh zvez le s Slovenci. Fotografije aktivacije nimam, ker zadnje čase ne nosim več s seboj težkega Nikona, le mobi. Po robu stene je pa tudi nerodno primerno postaviti mobi.
Parkrat se je malo zjasnilo, pogled proti vzhodu na Mlakarjevo bajto

Slika


Proti severu

SlikaNazaj sem šel po predlogi prijatelja Marijana proti jugu po robu. Tokrat brez megle.

Slika

Slika

Slika

SlikaRožice cveto vesele

Slika


Ta pot proti jugu in nato proti vzhodu v smeri Mlakarjeve bajte je veliko manj zaraščena, le v spodnjem delu je na poti malinovje. Čez par mesecev se bo tu pot navzdol zaradi obiranja malin kar zavlekla.


Še zanimiva skala na pol poti do bajte

SlikaTo je to za ta denar.

73, Bojan

Odgovori