S5/KS-019 Komen

Moderator: s58r

Odgovori
S57MB
Prispevkov: 69
Pridružen: 04 Okt 2009, 21:35
Kraj: JN76NI VELENJE

S5/KS-019 Komen

Odgovor Napisal/-a S57MB »

Po končani aktivaciji Velikega travnika z ref. oznako S5/KS-022 se odpravim proti Komnu nazaj v smeri mojega prihoda…Dostop do Komna bom samo ..copy-paste
Pa da še enkrat opišem aktivacijo dveh vrhov , ki se nahajajo v smrekovškem pogorju. Lahko bi rekli jima kar dvojčka,saj se da lepo aktivirati oba vrha. To sta Veliki travnik S5/KS-022 in Komen z referenčno oznako in KS-019. O sami poti nebi veliko pisal, toda nekaj je treba dodati. Smer iz Velenja preko Šoštanja Belih vod na kočo na Smrekovcu. V belin vodah pri kmečkem turizmu Savinek se spustimo levo po asfaltirani cesti pod vznožje svetega križa, kjer je tudi oznaka da lahko na to soto točko gremo levo v hrib.Mi nadaljujemo še nekaj časa po asfaltirani cesti ki preide kmalu na makadam. Tu se držimo smernih tabel za dom na Smrekovcu. Prejšne aktivacije sem se zmeraj lotil z pričetkom od planinskega doma. To aktivacijo sem načrtoval malo drugače. Približno 100m pred domom zavijemo levo po makadamski cesti par kilometrov. Že v začetku bomo naleteli na pregrado ceste varovano z verigo.Če imamo srečo je odklenjeno in se lahko lepo zapeljemo do lovske koče, ki se nahaja tik pod Krnesom.Tu pustim avto in še v temi takoj krenem desno po gozdni cesti navkreber. Po približno 200 m pridemo na travnik, kjer krenemo levo proti krnesu.Tu pridemo takoj na planinsko označeno pot proti Raduhi. Zaobidemo Krnes ter se v prijetni hoji spuščamo in vzpenjamo proti Komnu.
Iz aktivacije Velikega travnika se spet spustim po žalostni podobi proti sedlu Hipovec, kjer nas čaka še samo rahel in proti vrhu strm vzpon Ob prihodu iz hoste takoj krenemo levo proti vrhu , ki je par minut oddaljen. Najprej postavim anteno za 2m in 070 cm. Tukaj se javijo predvsem »stari« znanci med njimi je pa kar nekaj novih . Potem postavim multiband vertkalko in z spotom na sota watch (S52Qin S52SG-hvala) se je vsulo kar precej vez seveda najprej klasičnih potem pa tudi nekaj novih. Na 7 MHz in 14 je bil kar precejšen odziv. Poizkušal bi še na drugih frekvencah toda vročina je postajala neznosna. Sok je postal čaj toda vseeno se je dalo odžejati. No za delo na Komnu je dovolj prostora za vse antene. Pospravim opremo ter še spregovorim par besed z nabiralci brusnic, ki se jih je v tem času že nabralo kar nekaj ter odidem počasi v senci dreves nazaj proti lovski koči. Izhodna točka –lovska koča nam prihrani dobro uro hoda.
Hvala vsem za zveze in spot
73 de S57MB-Boris
Več na: http://www.mojalbum.com/s57mb/sota-s5-k ... -s5-ks-019

Odgovori