Doma torej ne bom čepel. Zmečem opremo v avto in odpeljem. Tokrat sem sam in na aktivacijo grem brez določenih rokov za delo.
Ura je že pozna saj se šele ob pol devetih se odpravim od doma. Odpeljem se čez Črnivec proti Kranjskemu Raku. Kam točno bom šel mi še ni popolnoma jasno. Potiho ciljam na Travnik ali pa Komen. Na Kranjskem raku se mi odpre pogled na celotno pogorje in sonce ravno takrat skozi oblake prav krasno posije na vrh Raduhe. Odločitev je takojšna. Raduha. O cilju domače obvestim po mobitelu. Vsaj za ta namen so pa res priročni.
Skozi Podvolovljek in Luče se odpeljem do vasi Struge kjer zavijem levo in nadaljujem do parkirišča, kjer se odcepi pot za kočo na Loki. Do koče je 15 min hoje.
Iz koče prijetno zadiši po palačinkah, vendar se rajši ne ustavljam. Odhitim naprej proti vrhu. Hoja je precej slabša kot prejšni dan na Peci. Temperatura se je dvignila in vse kar je bilo zmrznjeno se prične topiti. Spolzkega blata je neomejeno. Višje je tudi sneg ves južen in vsepovsod teče voda. Nekajkrat me za nekaj trenutkov prekrije gosta megla tako, da vidljivost pade na nekaj metrov. Z zahoda se proti Kamniškim valijo težki temni oblaki, ki jih vsake toliko časa popolnoma prekrijejo. Nič kaj dobri obeti. Vendar malo pihne in za nekaj minut se skoraj zjasni. Dokler bo tako verjetno še ne bo hudega.
Pridirjam na vrh in takoj pričnem postavljati opremo za KV in UKV. Prostora za postavitev anten je dovolj. Vertikalko lahko privežeš ob kovinski steber na katerem so pritrjene poščice z napisi poti.
Na UkV naredim zveze z znanimi postajami. Na KV sem mnogo slišal in manj naredil. Ampak tega sem že vajen. Brez najave in samo SSB, gre pač težko.
Skoraj dve uri sem na vrhu in vremeskoraj ves čas drži. Vmes sicer za dobro minuto celo sneži.sploh nisem opazil od kje se je privlekel ta oblak. Malo zatem pa je nekaj trenutkov zopet lepo sončnih. Res čudna mešanica. Težki oblaki se ves čas valijo okrog Kamniških, počasi se približujejo, dvigajo in spuščajo vendar do konca aktivacije ostanejo na drugi strani Savinje. Šele, ko se pričnem spuščati proti koči se ojunačijo in pridrvijo nad vrh Raduhe. Med pospravljanjem opreme v avto in čiščenju blata s hlač in čevljev, prične rositi. Ravno pravi čas.