S5/KS-022 Veliki travnik
Moderator: s58r
S5/KS-022 Veliki travnik
Za soboto je bilo napovedano lepo vreme,no popoldne bi pa že naj začelo kaj padati.Zato že zjutraj 03:30 ure močan zajtrk,ob 04 uripa sta me že čakala prijatelja ,da me odpeljeta na izhodiščno točko--Smrekovec.Ob pol šestih jo že ubiram proti vrhu smrekovca,toda na polovici poti,nas smerokaz povede levo tako da zaobidemo vrh smrekovca.Pot je lahkotna in uživam v prijetno"hladnem "jutru.Izberem klasično pot,tako kot je opisana v zimski aktivaciji.Okoli Krnesa,toda 100m prd Komnom padem v meglo,tako da sem zašel s poti za okoli 20m toda po parih minutah le pridem nazaj na pravo pot,ki me vodi v gozd proti velikemu travniku.Na križišču??cesta pride iz savinjske doline,ena vodi okoli levo do koče na travniku,naravnost pa nekaj časa še poteka cesta proti vrhu,z oznako S5/KS-022 veliki travnik.Uberem jo naravnost in je priznam težja kot v zimskem času.Na vrhu pustim opremo ter se spustim do koče,da obiščem malo oskrbnika in njegovo gospo.Ura že kaže 08:15 zato grem počasi nazaj proti stolpu ,kjer v miru počasi z užitkom postavljam stolp z antenami.Na klopci si namestim postajo in začnem z oddajanjem.V malo več kot pol ure naredim 17 zvez od tega 1x S2S z S56LXN,ki se je nahajal na KA-015,ter 2x na 70 cm.Začnem z pospravljanjem ,obenem pa se posladkam z borovnicami.Odpravim se proti drugemu cilju to je komen.V zimski aktivaciji sem pot moral preteči zaradi mraza,zato sem se sedaj odločil da bom užival v naravi.Hvala vsem za odzive 73 de S57MB-Boris ostale slike na-http://picasaweb.google.si/S57MBboris/S ... 7MBInS57PY#