S5/KA-010 Trupejevo Poldne

Moderator: s58r

Odgovori
S57MS
Prispevkov: 59
Pridružen: 17 Sep 2009, 22:37

S5/KA-010 Trupejevo Poldne

Odgovor Napisal/-a S57MS »

V nedeljo 30.10. sva z ženo želela videt nekaj modrega neba in toplega sonca , zato sva se odpeljala proti Gorenjski na aktivacijo gore Trupejevo Poldne v Karavankah z referenčno številko S5/KA-010..Na tem vrhu sem bil prvič že pred več kot 20 leti in takrat sem ta samotni vrh tako vzljubil , da sem kasneje še večkrat peljal kakšnega prijatelja , sodelavca in starše v tisti konec. .Napočil je čas tudi za mojo prvo aktivacijo tega hriba ,ki je doživel že precej obiskov aktivatorjev.Zapeljala sva se do Korenskega sedla in nato desno po cesti ,ki pelje proti vzhodu vse do odcepa za planino Blekova.Vmes sta bili dve kočljivi mesti kjer je plaz zasedal cesto do polovice cestišča ,desno pod cesto pa je precejšnja strmina.Parkiral sem pod planino Blekova kamor sva se napotila po kopni cesti in jo dosegla v desetih minutah.
planina Blekova.jpg
planina Blekova.jpg (38.27 KiB) Pogledano 1469 krat
Grebenska pot od planine Blekova proti Trupejevemu poldne mi je še posebno všeč , saj hodiš med macesni in vmes premaguješ zanimive prehode.Pot je položna in je bila tokrat zaradi žarečih macesnov še posebno slikovita .
pot po grebenu.jpg
pot po grebenu.jpg (54.51 KiB) Pogledano 1469 krat
Posebno zadovoljstvo pa je bilo ,da sva se dvignila nad meglo ,ki se je zadrževala nekje na višini 1300m.Trupejevo poldne ni več pozabljen samotni vrh kot je bil nekoč in tudi tokrat je bilo na vrhu več obiskovalcev, ki so večinoma prišli z vzhoda.Na vrhu sem po malici postavil anteno in pričel klicati na 2m in 70cm.
aktivacija S5KA-010.jpg
aktivacija S5KA-010.jpg (29.51 KiB) Pogledano 1469 krat
Naredil sem lepo število zvez na obeh frekvencah s starimi znanci s katerimi se pogosto slišimo.S Francijem S57ILF pa sva naredila še malo turnejo po frekvencah in kljub kontestu uspela naredit zvezo še na frekvencah 6m,10m,12m,15m,17m,20m in 40m.Poskušala sva tudi na 80m kjer pa sem
jaz njega slišal za 57 on pa mene sploh ni, ker je imel premočne motnje.Po dveh urah uživanja na toplem soncu in čudovitih razgledih je žena pričela sestopat , jaz pa sem moral pospravit še vso ham opremo.Ujel sem jo na manjšem sedelcu kjer sva nato zavila levo proti Železnici , ki sva jo dosegla pri lovski koči. V dolini Železnica je bilo še okoli 20cm snega a samo do mesta kjer je posijalo sonce.Do avta ni bilo več daleč in vrnila sva se po isti cesti , sitno mesto pa je bilo že bolje zvoženo od drugih avtomobilov in zato varno.
Nekaj slik na spodnejm linku:

https://photos.google.com/u/0/album/AF1 ... TQSTPgZHhI

Hvala vsem za zvezo
73

Marko

Odgovori