S5/KA-014 Visoki kurji vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s56aw
Prispevkov: 17
Pridružen: 05 Mar 2009, 18:01

S5/KA-014 Visoki kurji vrh

Odgovor Napisal/-a s56aw »

Če ne bi bilo Sote, še danes ne bi poznal marsikaterih mirnih vrhov v naši alpski deželici. In Visoki kurji vrh prav to je. Prav res, da se ga dobro vidi, ko se peljemo iz Jesenic proti Kranjski gori, vendar se v senci Kepe kar malo izgubi. Zato na poti ne srečaš trume ljudi, kot smo jih vajeni le streljaj stran v Julijcih. Sem ter tja se tod okoli "izgubi" kak miru željni kolesar.

Zato pa je bolj pester živalski svet. Že sam vzpon po cesti nam je postregel z divjimi petelini, divjimi zajci, tropom gamsov kar na cesti, tropom domačih ovac, ki se pustijo božati....

Pot smo začeli v kraju Belca, se povzpeli po cesti proti Kepi in na križišču pod planino Brdca zavili levo (desno gre naprej proti Kepi). Malce naprej od Bašinovega brega parkiramo avto in se po brezpotju povzpnemo do grebena, nato v smeri jug naprej po grebenu . Po pol ure hoda pridemo do Mojstrovice, kjer se prvič znebimo gozda, odpre se nam razgled in tudi naš cilj. Od tu z nekaj poskusi ulovimo pot, ki prihaja z Bašinovega bregu navzgor in po njej do Kurjega vrha. Pot je dovolj široka, da je povsem varna kljub prepadom na obeh straneh. Vrh sam je gol, prostora pretirano veliko ni, ljudi, ki bi jih motili z antenami, pa tudi ne.

Spodaj je slika poti: zelena, kjer smo šli mi, modra pa je pot preko Bašinovega brega.

73, Aleš
Priponke
skica poti
skica poti
visok kurji vrh - forum slika poti.JPG (51.98 KiB) Pogledano 1436 krat
pogled z vrha nazaj na pot
pogled z vrha nazaj na pot
visok kurji vrh - pot nazaj.jpg (38.91 KiB) Pogledano 1436 krat
čisto domače...
čisto domače...
visok kurji vrh - ovce.jpg (56.74 KiB) Pogledano 1437 krat

Odgovori