Ker je bila napovedana kar lepa aktivnost iz CP in RG, sem se lotil območja JA. Včerajšnji sneg, ki je prilezel precej nizko, je obetal kar "zimsko" akcijo. K sreči je preko noči in zjutraj zlezel precej više, tako da je za njim ostala samo moča.
Dobri uri vožnje iz Šk. Loke (kar precejšen ovinek zaradi popravila ceste v Sorico) do parkirišča na Sorški planini je sledila dobra ura hoje z nahrbtnikom, ki ni bil ravno peresno lahek, pretežak pa tudi ne. Malo je bilo potrebno paziti, kam stopati (teren so precej minirale krave, biki in ovce) a k sreči je bil moj "vrh" zanje nezanimiv. Vrh je precej špičast, kake 2 x 2 m približno ravnega terena, nato pa strmo v vse konce. Vreme je izgledalo dobro, a se je hitro pričelo kvariti.
Začel okrog 10.00 MEZ na 2m FM, pa je bilo še prezgodaj za kako hudo aktivnost. Gremo na 40m CW, kjer najprej naredim Radota S58R/p, potem pa poiskati prosto frekvenco. In poglej vraga. Kot bi vsi čakali ravno mene

Od ostalih S5 naredil še S51UJ in popoldan S57X/p, spotov na SOTA strani pa je bilo še kar nekaj.
Skratka, prav prijeten dan, nekaj čez 70 zvez je že v elektronski obliki in čakajo na nalaganje v bazo.
V prihodnje pa bo potrebno:
- vzeti manjši akumulator - nekje okrog 4 Ah bi čisto zadoščal za 2-urno aktivnost;
- vzeti večji LOG;
- razmisliti o anteni, ki jo ne bo potrebno spustiti za menjavo banda (nekaj v stilu 2 x 13m drata + dvojni vod + balun);
- razmisliti o nekoliko "večji" anteno za 2m.
Par slik bo objavljenih naknadno.